Στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τη μετανάστευση ο Φαν Ρομπάι

Τον Χέρμαν Φαν Ρομπάι υποδέχθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο Υπουργός μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετέβησαν στο γραφείο της FRONTEX που στεγάζεται στο χώρο του Υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να συζητήσουν για το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στη σύσκεψη με τον Διευθυντή Επιχειρήσεων του Frontex

Klauss Roesler και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, πραγματοποιήθηκε μια εκτενής ενημέρωση προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ε.Ε. για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που ακολουθείται για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα, όπου και διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές το πολύ υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ Frontex και Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: "Ως Ελληνική Πολιτεία στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι δε θα αφήσουμε τα σύνορά μας ανοχύρωτα. Και στην προσπάθειά μας αυτή είναι σημαντική η παρουσία του Frontex, για δύο λόγους: Πρώτον γιατί δίνει το μήνυμα της ευρωπαϊκής συνδρομής στην προσπάθειά μας αυτή. Δεύτερον, επειδή δίνει το μήνυμα στους γείτονές μας ότι η Ευρώπη είναι παρούσα στα σύνορά της και ξέρει να τα προστατεύει, ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της".

Διαβάστε επίσης

Φιλική συνάντηση Παπανδρέου-Φαν Ρομπάι

Keywords
Τυχαία Θέματα