Στο πλευρό του Γούντι Άλεν η Νταϊάν Κίτον

Η Ντίλαν Φάροου στέκεται στο πλευρό του καλού της φίλου Γούντι Άλεν και απαντάει στισ κατηγορίες της Ντίλαν Φάροου.

Στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε η Ντίλαν Φάροου στους New York Times με την οποία κατηγόρησε τον θετό πατέρα της για βιασμό, απευθυνόμενη στην Κίτον αλλά και σε άλλους συνεργάτες του σκηνοθέτη έγραψε: «Τι θα γινόταν αν ήταν το παιδί σου, Κέιτ Μπλάνσετ, Λουίς Σι Κέι, Αλεκ Μπόλντουιν; Τι θα γινόταν αν συνέβαινε σε εσένα, Εμα

Στόουν; Ή σε εσένα την ίδια, Σκάρλετ Γιόχανσον; Με ήξερες όταν ήμουν κοριτσάκι Νταϊάν Κίτον. Με ξέχασες;».

Σε πρόσφατη συνέντευξη της, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Let's Just Say It Wasn't Pretty», η Νταϊάν Κίτον υποστήριξε για ακόμα μία φορά τον σκηνοθέτη που την καθιέρωσε στο κινηματογραφικό στερέωμα, με τον οποίο είχε και μακροχρόνια σχέση. Η συνεργασία της με τον Άλεν στην ταινία «Ο Νευρικός Εραστής» (Annie Hall, 1977)- ήταν η τέταρτη συνεργασία τους-της χάρισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου ενώ το Μανχάταν (Manhattan, 1979) ήταν η τελευταία ταινία στην οποία έπαιξαν μαζί. Μετά το Μανχάταν, η Κίτον κι ο Άλεν χώρισαν και έμειναν μέχρι σήμερα δύο καλοί φίλοι.

«Τον αγαπώ και πιστεύω τον φίλο μου» δηλώνει στην Guardian, υποστηρίζοντας τον Γούντι Άλεν που χαρακτηρίζει ως τον «πιο δυνατό άνθρωπο» που έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή της. «Είναι φτιαγμένος από ατσάλι. Και μιλώντας για ηθική στη δουλειά, ο Γούντι με δίδαξε ότι πρέπει να δουλεύεις σκληρά. Αλλά το ήθελε. Με εξαίρεση τον μπαμπά μου, είναι ο πιο πειθαρχημένος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Αλλά η πειθαρχία του είναι συνεχής, ενώ ο πατέρας μου τα παράτησε. Αυτός ο τύπος; Κάνει εξάσκηση με το κλαρινέτο του και κάνει περιοδείες με την μπάντα του και κάνει μια ταινία κάθε χρόνο,δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Ποιος έχει κάνει κάτι ανάλογο στην ιστορία του σινεμά; Είναι 78 ετών και κάνει μια ταινία κάθε χρόνο και έχει τον απόλυτο έλεγχο. Πως είναι αυτό πιθανό;».

Αποκαλύπτει ότι δεν την ενόχλησε που η Ντίλαν και η μητέρα της Μία Φάροου την κατηγόρησαν ότι υποστηρίζει τον Άλεν και αναρωτιέται: «Τι άλλο μένει να κάνουν; Ποιον ακόμη θα εμπλέξουν στην ιστορία τους;». Όσο για την «φιλία» της με την πρώην σύζυγο του Άλεν, η Νταϊάν Κίτον ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξαν ποτέ φίλες:« Δεν ξέρω τη Μια Φάροου. Την έχω δει μάλλον τρεις φορές. Δεν ήμουν ποτέ φίλη της,ήμουν φιλική. Οπως είμαι φιλική με σένα. Τη βρίσκω χαριτωμένη. Αλλά δεν την είχα ποτέ φίλη. Το να είσαι φίλος με κάποιον είναι μια δέσμευση. Είναι το πιο κοντινό που μπορείς να φτάσεις στην οικογένεια και μερικές φορές ακόμη πιο κοντινό. Η φιλία απαιτεί πολύ χρόνο. Δεν έχω πολλούς φίλους. Εχω γνωριμίες και ανθρώπους που θεωρώ ότι είναι χαριτωμένοι και μου αρέσει να τους βλέπω. Μου αρέσει να συναντώ τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, μου αρέσει να συναντώ τη Μέριλ Στριπ, αλλά δεν τις ξέρω.Εννοώ, έχουμε κάνει μια ταινία μαζί, κάποτε και ήταν ωραία αλλά δεν ξέρω τίποτα για τις ζωές τους.»

Keywords
Τυχαία Θέματα