Στ.Καλογιάννης: Αλλάξτε τη φορολογία των ακινήτων

Αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων ζήτησε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό που άρχισε σήμερα στην Βουλή.

«Οι φόροι ακίνητης περιουσίας είναι δυσβάσταχτοι για τους πολίτες και αυτό πρέπει να το πάρει υπόψη του το Υπουργείο Οικονομικών» είπε ο κ. Καλογιάννης

Κάλεσε όπως είπε το Υπουργείο «να ξαναδεί τον ενιαίο φόρο ακινήτων ώστε να είναι δίκαιος».

«Χρειάζεται φορολογική

δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών «να εξετάσει τις αντικειμενικές τιμές σε όλη τη χώρα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν μπορεί ένα ακίνητο στα Ιωάννινα ή στις ορεινές περιοχές της Πίνδου να έχει την ίδια τιμή με ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια της Αθήνας».

Χαρακτήρισε εξάλλου τον προϋπολογισμό «ρεαλιστικό» ο οποίος όπως είπε «επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα».

Παράλληλα, για το 2014 τόνισε ότι «θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξη 0,6%», 3 δισ. πλεόνασμα (1,6% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα είναι κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος ο Σταύρος Καλογιάννης υπερασπίσθηκε το PSI ως «επιτυχημένο», δικαιολόγησε την αύξησή του το 2013 καθώς εγγράφηκαν τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» και εκτίμησε ότι το 2014 θα μειωθεί κατά 0,7% του ΑΕΠ έναντι του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα