Στις ΗΠΑ η Μενδώνη για την προετοιμασία ελληνικών εκθέσεων

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, 8 και 9 Δεκεμβρίου, για σειρά επαφών με έγκριτα αμερικανικά πολιτιστικά ιδρύματα, στο πλαίσιο τακτικών συνομιλιών της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, για την προετοιμασία σημαντικών ελληνικών εκθέσεων στην Αμερικανική Πρωτεύουσα.

Η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με τον Διευθυντή και αρμόδια στελέχη της Εθνικής Πινακοθήκης (Smithsonian National Gallery of Art) καθώς και με τον Αντιπρόεδρο και στελέχη του National Geographic.

Και τα δύο αυτά Μουσεία πρόκειται να φιλοξενήσουν σημαντικότατες ελληνικές εκθέσεις το επόμενο διάστημα, αποδεικνύοντας εμπράκτως την υψηλή ζήτηση και ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού για τα αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης. Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο και τις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού σε μέλη της ελληνικής κοινότητας που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του ελληνικού πολιτισμού, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στην Ουάσιγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρουσιάστηκαν τα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων

10 διπλές προσκλήσεις για την κωμωδία "Μου λες Αλήθεια;"

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» γίνεται ταινία animation (trailer)

Πρωινές συναυλίες στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θέλει να ενταχθεί στην... Αστυνομία Θεάτρου

Η Ακρόπολη φτιαγμένη με τουβλάκια Lego (ΦΩΤΟ)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Οι μισοί Βρετανοί είναι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών

Έκθεση με γελοιογραφίες του Κώστα Μητρόπουλου

Σάκης Ρουβάς: “Κρύβω μέσα μου έναν Ηρακλή”

Keywords
Τυχαία Θέματα