Στη "ζυγαριά" η ομάδα του 2010 με την σημερινή!

Τι σχέση έχει η Εθνική ομάδα του 2010 στη Νότιο Αφρική επί Ότο Ρεχάγκελ, με την Εθνική ομάδα του 2014, που θα ταξιδέψει το καλοκαίρι του 2014 στη Βραζιλία επί Φερνάντο Σάντος;

Θα είναι κατά 50% αλλαγμένη προς το καλύτερο, αφού θα έχει μέσα της μπόλικη εμπειρία αλλά και πλούσιο ταλέντο, κάτι που δίνει το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες να ελπίζουμε για κάτι καλό.

Μελετώντας κανείς προσεκτικά το υλικό, που είχε επιλέξει το 2010 ο Γερμανός και εκείνο το οποίο λογικά θα διαχειριστεί ο Πορτογάλος ως τις 12

Ιουνίου του χρόνου βγάζει μόνο θετικά συμπεράσματα.

Η ελληνική ομάδα συγκριτικά, λοιπόν, δείχνει ανώτερη και πιο προσαρμοσμένη στα σύγχρονα ποδοσφαιρικά δεδομένα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Από την Εθνική του 2010 στη σημερινή ομάδα θα βρεθούν στη Βραζιλία οι 11 από τους 23. Αυτοί είναι οι: Παπασταθόπουλος,Τοροσίδης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Καραγκούνης, Νίνης, Γκέκας , Σηφάκης και Βύντρα. Από τους 11, «βασικοί» λογίζονται τουλάχιστον οι 6 πρώτοι.

Το συστατικό της εμπειρίας, δηλαδή, το οποίο είναι και απαραίτητο για τέτοια διοργάνωση θα υπάρχει έντονο.

Από εκεί και πέρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει και αρκετούς πρωτάρηδες μεν, ταλαντούχους δε. Στην συγκεκριμένη κατηγορία έχουμε τους: Ταχτσίδη, Σιόβα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Μανωλά, Σάμαρη, Μήτρογλου, Καπίνο, Αθανασιάδη, Κονέ, Φορτούνη και Φετφατζίδη.

Η πρώτη εξάδα έχει αγωνιστεί αρκετές φορές ως «βασική», ενώ και στους υπόλοιπους έχει δοθεί χρόνος συμμετοχής. Δεν θα «πέσουν στα βαθιά» με τη... μία.

Kαι σημειώστε ακόμη το εξής: Όλοι οι «πρωτάρηδες» είναι 25 και κάτω. Ανανέωση στη πράξη.

Αν τώρα προστεθούν και οι Χολέβας, Μανιάτης, Καρνέζης («βασικοί»), Χριστοδουλόπουλος και Τζαβέλλας, τότε το «μείγμα» που θα έχει στα χέρια του να επεξεργαστεί ο Σάντος ως το Παγκόσμιο Κύπελλο δείχνει εξαιρετικό και ικανό να πετύχει, ότι δεν κατάφερε του 2010. Να συμπεριληφθεί στις 16 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη για αρχή και μετά βλέπουμε…

Προς το παρόν, πάντως, παιδιά και Φερνάντο, σας ευχαριστούμε ξανά…

Keywords
Τυχαία Θέματα