Στη Σκιάθο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Περιβάλλοντος κος Τάσος Μαυρόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος στο πλαίσιο των επισκέψεων σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας, πραγματοποίησε επισκέψη στη Σκιάθο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των τοπικών αρχών.

Οι Αρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος μαζί με τον Γεν.Γραμματέα Προστασίας Περιβάλλοντος κο Μαυρόπουλο

Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας συνόδευε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού

Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του, ο κ. Μαυρόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει για τρέχοντα θέματα και κυρίως για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος με τον με τον Αντιδήμαρχο κ Γιαννίτση Κωσ/νο , τον δημοτικό σύμβουλο & αναπληρωτή πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου κ.Φώτη Κοφινά ,τον διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκιάθου κο Λιακόπουλο τον Διοικητή της Αστυνομίας, του Λιμενικού, τον Αερολιμενάρχη, τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας και εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.

Ο Κος Μαυρόπουλος Γεν.Γραμματέας Προστασίας του Περιβάλλοντος με τον κο Αριστείδη Δερβένη (Skiathos Palace) τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Περιφερειακό Πυροσβεστικό Διοικητή Θεσσαλίας Αρχιπύραρχο Νικόλαο Μιχαλάκη.

Aξίζει να σημειωθεί ο κος Μαυρόπουλος έμεινε έκπληκτος απο την φυσική ομορφιά του δάσους και του υδροβιότοπου των κουκουναριών (Το δάσος και η λιμνοθάλασσα των Κουκουναριών έχουν κυρηχθεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής, έχουν ήδη ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα ENVIREG και χαρακτηρίστηκαν σαν περιοχή «NATURA 2000», όσο και σαν διατηρητέο Μνημείο της φύσης και λίκνο του πολιτισμού, ανήκοντας στις ζώνες ειδικού ενδιαφέροντος ( SCIs). Το δάσος χαρακτηρίσθηκε αισθητικό (Από το 1977 με το Προεδρικό Διάταγμα 13-6-1977 – Φ.Ε.Κ.248 ΔΙ77 – τα Δάση της Σκιάθου έχουν χαρακτηρισθεί ως Αισθητικά Δάση) καθώς και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με την χρυσίζουσα άμμο, ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με τουριστικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον). Φωτογραφία στην είοσοδο του Skiathos Palace Hotel οπου παρατέθηκε γεύμα απο τον Δήμο Σκιάθου και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σκιάθου για τους αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Γεν.Γραμματέα Προστασίας του Περιβάλλοντος .

Keywords
Τυχαία Θέματα