Στη μονάδα της Τρίπολης ο Αβραμόπουλος

Την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Διοικητή της Μονάδος για το επιτελούμενο έργο και την αποστολή της, υπό το νέο «καπέλλο» που αυτή φέρει, καθώς από τον Νοέμβριο του 2012 αυτή λειτουργεί ως «Διακλαδικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων».

Ο Δ. Αβραμόπουλος,

ο οποίος συνοδεύεται από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, επισκέπτεται τη Μονάδα στην οποία είχε υπηρετήσει το πρώτο διάστημα της στρατιωτικής του θητείας στην Πολεμική Αεροπορία, προκειμένου να πληροφορηθεί τον τρόπο λειτουργίας της ως Διακλαδικό ΚΕΝ και τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 124 ΠΒΕ εκπαιδεύονται η κάθε σειρά νεοσυλλέκτων σμηνιτών, η κάθε κληρουχία ναυτών του Πολεμικού Ναυτικού, περίπου 300 άτομα, καθώς και άλλοι τόσοι του Στρατού Ξηράς, που παλαιότερα εκπαιδεύονταν στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως, που δεν υφίσταται πλέον ως ΚΕΝ.

Αποτελεί ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα «πείραμα» που εφαρμόζεται αφενός γιατί οι νεοσύλλεκτοι κάθε σειράς του ΠΝ και της ΠΑ έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ αφετέρου επιτυγχάνονται σημαντικές οικονομίες κονδυλίων. Σημειώνεται ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι, ανεξαρτήτως Κλάδου, λαμβάνουν βασική εκπαίδευση οπλίτου πεζικού και μετά αποδίδονται στους οικείους Κλάδους για τη συνέχιση της θητείας τους.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα