Στη γραμμή Βενιζέλου και ο Λοβέρδος

Τα επεισόδια που έγιναν στο Ζάππειο την περασμένη Δευτέρα, με τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου. Οπως είπε μάλιστα, αρκετοί από τους κλακαδόρους δεν είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε σε μια διαδρομή δύσκολη, πολύ καλύτερα από πλευράς σχέσεων (σ.σ στο ΠΑΣΟΚ) από ό,τι το 2012... Ο λαός κατάλαβε ότι αυτά που του λέγανε δεν πολυήταν έτσι, ή δεν ήταν καθόλου έτσι», είπε με νόημα ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στο Ζάππειο, τόνισε πως: «πιστεύω ότι όλα έγιναν από 100 κλακαδόρους δεν αφορούσαν το ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις του τις συμμαχίες, νέοι άνθρωποι θα έρθουν (σ.σ στο κόμμα) εντός των επόμενων εβδομάδων, και δεν μπορούν να ανακόψουν αυτή την πορεία… Ξέρω το ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για πολύ μικρό κομμάτι, δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ αρκετοί από αυτούς που τραμπούκιζαν προχθές», ενώ σχολιάζοντας τη στάση του πρώην πρωθυπουργό πρόσθεσε ότι «θα προκύψει και από τη βούληση του κ. Παπανδρέου, η συνεργασία».

«Ξηλώνει» την πολιτική ηγεσία Οργανισμού

Αποφασισμένος να κάνει ριζικές αλλαγές σε Οργανισμό, τον οποίο δεν κατονόμασε, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, δηλώνοντας ότι θα καρατομηθεί η πολιτική του ηγεσία αν δεν δώσει στοιχεία για τους κανόνες ασφαλείας στα κτίρια των ιδιωτικών κολεγίων

«Σε λίγες ημέρες, αν ο Οργανισμός δεν έχει φέρει αποτέλεσμα, θα παραιτηθεί μέσα στη εβδομάδα. Πρόκειται για κτίρια που δεν κάνουν για μεταλυκειακή εκπαίδευση, θα τα πληρώσουν τα παιδάκια αν γίνει κανένα κακό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί (με ελλιπείς προδιαγραφές ασφαλείας) και να μην τους αφήσουμε να λειτουργήσουν. Κανένας από αυτούς δεν θα λειτουργήσει. Τα παιδιά να μην εγγράφονται γιατί θα χάσουν τις προκαταβολές τους. Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα νόμιμα ιδιωτικά κολέγια. Αν δεν προσαρμοστεί ο Οργανισμός στον οποίο αναφέρομαι και στον οποίο εποπτεύω θα ξηλωθεί όλη η πολιτική του ηγεσία», προειδοποίησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα