Στη γραμμή του Δραγασάκη ο Φώτης Κουβέλης στη Βουλή

Ρητορική ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε απόψε το βράδυ από τη Βουλή ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης εξαπολύοντας επίθεση κατά των κομμάτων εξουσίας για προνομιακές σχέσεις με τα οικονομικά συμφέροντα: «Η προνομιακή μεταχείριση κόμματος ή κομμάτων από οργανωμένα συμφέροντα που εξασφαλίζουν την πρόσβασή τους στης δημόσιες προμήθειες

έχει αντάλλαγμα το οποίο δεν αποτιμάται οικονομικά διότι έχει προηγηθεί το δούναι και λαβείν» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ ο οποίος φαίνεται πως ζήλωσε την δόξα του Γιάννη Δραγασάκη.

Κατά τα λοιπά στη Βουλή μεταφέρθηκε η ένταση που ξεκίνησε το πρωί από τον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 μεταξύ του γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση και του γραμματέα της Ν.Δ Ανδρέα Παπαμιμίκου για την δανειοδότηση των κομμάτων. Παρά το γεγονός ότι το πρωί ο κ. Βούτσης αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του κ. Παπαμιμίκου ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έλαβε δάνειο το 2013, σήμερα το βράδυ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα στη Βουλή ο γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε ζητώντας διευκρινίσεις καθώς όπως είπε «το πρωί στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο κ. Παπαμιμίκος δεν γνώριζε να πει τι ακριβώς συμβαίνει». «Έχουμε ζητήσει τουλάχιστον δέκα φορές να μας πείτε ποιες ακριβώς ρυθμίσεις έχουν γίνει και πως εξυπηρετούνται τα δάνεια των δύο μεγάλων κομμάτων. Διότι είναι προφανές ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Ζητάμε απλώς από τα δύο κόμματα να κατατεθεί ευκρινώς ότι έχουν κάνει τις τάδε ρυθμίσεις. Ο κ. Παπαμιμίκος δεν γνώριζε το πρωί ο ίδιος να μου πει. Είπε ότι η Ν.Δ δεν πήρε δάνειο το 2013 όμως ο ισολογισμός της λέει σαφώς ότι το 2012 το υπόλοιπο από δάνεια ήταν 146 εκατομμύρια ευρώ και το 2013 ήταν 160 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς έχουμε 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια τα οποία είναι ρυθμισμένα. Προσπαθούμε με χίλια ζόρια να τα εξυπηρετήσουμε. Ελπίζουμε να μη γίνει περισσότερη η έκθεσή μας σε αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Παρέμβαση στην συζήτηση για τα δάνεια πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης ο οποίος επεσήμανε ότι μέσα σε καθεστώς πλήρους οικονομικής άπνοιας κάποια κόμματα συνεχίζουν να δανειοδοτούνται χωρίς εγγυήσεις. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ κάλεσε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν στη Βουλή αν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ή οι τράπεζες τα αναχρηματοδοτούν προκειμένου τα δάνεια να μην κηρυχθούν επισφαλή.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η απάντηση ήταν ότι όποια δάνεια έχει πάρει η Ν.Δ τα έχει πάρει με διαφάνεια και ότι τα εξυπηρετεί όλα στον απόλυτο βαθμό, ενώ κατηγόρησε και τον Φώτη Κουβέλη για απόλυτη ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Δήλωση-σοκ: "Πήρε χρήματα και η Αριστερά το 1989"

Με τον Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο του ο Νίκος Παππάς

Keywords
Τυχαία Θέματα