Σταύρος Κοντονής: "Εκκαθάριση της πολιτικής ζωής και εκλογές" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σε γενικότερη ευρωπαϊκή κρίση απέδωσε την πτώση στο χρηματιστήριο ο Σταύρος Κοντονής, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ζει τα απόνερα αυτής της κρίσης.

«Ο Γεωργιάδης και η κυβέρνηση γενικώς κινδυνολογούν. Το σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα οικονομική κρίση της ευρωζώνης που θα πλήξει όλους και ιδίως τις πιο αδύναμες χώρες. Το σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι με την τακτική της λιτότητας και του μερκελισμού η κρίση

βαθαίνει και σε κράτη λοκομοτίβες της ανάπτυξης» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κοντονής δήλωσε πως η κυβέρνηση κάνει ότι δε γνωρίζει πως κομβικό είναι το θέμα του χρέους. «Εάν δεν επιλυθεί με τον τρόπο που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρξει γενναία πολιτική ανάπτυξης, τότε θα υπάρχουν συνέπειες για όλη την Ευρώπη».
«Τα καμπανάκια που χτυπάνε είναι ότι με αυτήν την πολιτική η ευρωζώνη είναι πιθανόν να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας οικονομικής κρίσης» προειδοποίησε.
Αναφερόμενος στην εκλογή ΠτΔ, είπε «ποτέ δεν πίστευα ότι η πολιτική σταθερότητα είναι διαφορετική από τις επιταγές του Συντάγματος. Η χώρα έφτασε εδώ και η οικονομία καταβαραθρώθηκε όχι επειδή γίνονταν εκλογές αλλά επειδή ήταν φαύλοι οι πολιτικοί και τα χρήματα του λαού πήγαιναν στους τέσσερις ανέμους. Θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση και εκλογές».
«Μου δημιουργεί κατάπληξη ο συνειρμός βουλευτές οι οποίοι καταψηφίζουν την κυβέρνηση σε πρόταση δυσπιστίας και ψήφου εμπιστοσύνης, οι ίδιοι να λένε να παραμείνει η κυβέρνηση. Δε βλέπετε ότι εδώ υπάρχει μία διάσταση;» διερωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες για δωροδοκίες.
Αναφερόμενος στη συνάντηση ΤσίπραΚαμμένου, ο κ. Κοντονής ήταν κατηγορηματικός: «Οι συζητήσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και συγκεκριμένα ζητήματα. Ποτέ δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία».
«Με ποιους βουλευτές συνομιλεί ο πρωθυπουργός όταν από τον Ιούνιο λέει για 180; Ποτέ δεν έχει γίνει εκλογή ΠτΔ χωρίς το πρόσωπο να συνδυάζεται με τις πολιτικές. Η πλειοψηφία που θα αναδείξει τον ΠτΔ θα πρέπει να γίνει από κοινοβούλιο με νωπή εντολή» σημείωσε.
Ο κ. Κοντονής επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη εντός ευρωπαϊκών θεσμών. «Το πρόβλημα όμως είναι ότι αντί να συγκλίνουν οι οικονομίες και οι κοινωνίες, αυτές αποκλίνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα