Στα "χέρια" των τζιχαντιστών το βόρειο τμήμα της Παλμύρας

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν σήμερα περίπου το ένα τρίτο της αρχαίας συριακής πόλης Παλμύρα έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με το συριακό στρατό και μαχητές που έχουν συμμαχήσει μαζί του, ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προωθήθηκαν το σαββατοκύριακο προς την πόλη, η οποία είναι γνωστή στα αραβικά με το όνομα Ταντμούρ, αλλά απωθήθηκαν.

Στην Παλμύρα βρίσκεται μια τοποθεσία, την οποία η UNESCO έχει περιλάβει στην Παγκόσμια Κληρονομιά της ανθρωπότητας,

και εκφράζονται φόβοι ότι οι ισλαμιστές θα καταστρέψουν τα αρχαία ερείπια, αν περιέλθουν στον έλεγχό τους.

"Οι μαχητές του ΙΚ κατέλαβαν το σύνολο του βόρειου Ταντμούρ και οι στρατιώτες του καθεστώτος διέφυγαν από το τμήμα αυτό, που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της πόλης", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι τζιχαντιστές προωθήθηκαν αφού κατέλαβαν το πρωί το κτίριο της κρατικής ασφάλειας και ένα φράγμα στον ίδιο τομέα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, "οι στρατιώτες του καθεστώτος διέφυγαν μετά την κατάληψη του κτιρίου της κρατικής ασφάλειας" και βρίσκονται στο κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, κοντά στον περίφημο αρχαιολογικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα