Στα χαρακώματα Βενιζέλος – Τσίπρας

Άγριος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ γύρω από τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα για το εμπάργκο που κήρυξε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν από τη Μόσχα τα αντίμετρα που πλήττουν και τους Έλληνες αγρότες.

Ο καβγάς αυτός έρχεται να συμπληρώσει τη γενικότερη σύρραξη που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε κυβέρνηση και

αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα αυτό και το πώς θα αποζημιωθούν τελικά οι αγρότες, αφού υπάρχει μια γενικότερη αμηχανία σε Αθήνα και Βρυξέλλες για το πρόβλημα.

Η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την διαφοροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης από την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκάλεσε τον εκνευρισμό και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και για τον επιπλέον λόγο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι υπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για την εφαρμογή και την ένταξη των ευρωπαϊκών επιλογών στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει μια αλά καρτ συμμετοχή στην ΕΕ», τονίζοντας σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες οι αγρότες υπήρξαν μάρτυρες της απίστευτης ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ, που για μια ακόμα φορά έδειξε ότι έχει σοβαρή κρίση προσανατολισμού σε μείζονος στρατηγικής σημασίας θέματα. Η προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αλά καρτ συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γνωστή αλλά τούτη τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας και λαϊκισμού τριτοκοσμικού τύπου. Όπως σε όλα τα θέματα και σε αυτό πολιτεύονται με αντιφατικό και δημαγωγικό τρόπο. Ζητάνε από τη μια ''η Ε.Ε. να αποζημιώσει εδώ και τώρα τους αγρότες" και από την άλλη η Ελλάδα "να διαχωρίσει εδώ και τώρα τη θέση της από την Ε.Ε." στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης!!!».

Λίγο νωρίτερα ο υπεύθυνος αγροτικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, αλλά και όλες τις τελευταίες ημέρες πολλά στελέχη του κόμματος μιλούν για «στάση υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα