Σούρλας: "Υπάρχει ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων"

Μετά τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και ο Γενικός Γραμματέας διαφάνειας Γιώργος Σούρλας κατήγγειλε ότι υπάρχει ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων όταν διερευνά καταγγελίες εναντίον τους.
Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο δήλωσε πως μεγάλα προσκόμματα στην έρευνα του προκάλεσαν τα κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων τονίζοντας ότι έχει καταθέσει 72 φακέλους στην στρατιωτική και την τακτική δικαιοσύνη χωρίς να πάρει καμία

απάντηση.
«Ή εγώ είμαι συκοφάντης και πρέπει να μου ασκηθεί ποινική δίωξη», είπε ο κ. Σούρλας «ή αυτοί είναι ένοχοι και πρέπει να τιμωρηθούν».
Επεσήμανε πάντως ότι στο θέμα του λαθρεμπορίου έχει μπει «χαλινάρι» ενώ αναφορικά με την νόθευση των καυσίμων θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τα θετικά αποτελέσματα, ως επιτυχία και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά .
Ο Γιώργος Σούρλας αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε προς το ΣΔΟΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας τόνισε:
« Έστειλα την επιστολή γιατί πρέπει να απαντηθεί το που πήγαν 23 δισεκατομμύρια ευρώ από επιχειρηματικά δάνεια τα οποία χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης , αν δηλαδή μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.
Ζήτησα να διερευνηθεί αν στη λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες, καθώς και σε offshore εταιρίες, συμπεριλαμβάνονται και ονόματα πολιτών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό» , κατέληξε ο κ. Σούρλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα