Σοκάρουν οι πεντάχρονοι στρατιώτες του Πούτιν

Μερικοί απο μας μπορεί να μην αντέχουμε καν στην σκέψη ενος παιδιού να κρατάει όπλο… Βέβαια οι βαρβαρότητες του πολέμου εχουν φέρει στην δημοσιότητα πολλά περιστατικά όπου παιδιά εχουν 'μεγαλώσει αποτόμα' και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πραγματικά όπλα. Βέβαια αυτες ειναι συνθήκες εν καιρώ πολέμου, τα παιδία που βρισκονται στις φωτογραφίες δεν εχουν αναγκαστεί απο τις συνθήκες αλλα εχουν επιλέξει να εκπαιδευτούν στον ρωσικό στρατό.

Ο ρωσικος στρατιωτικός αθλητικός σύλλογος "Berkut" (δηλαδή χρυσαετός), ειναι ο σύλλογος στον οποίο οι Ρώσοι πηγαίνουν τα παιδιά τους, από την ηλικία των πέντε

ετών, εχει ως στόχο την άρτια στρατιωτική εκπαίδευση.

Παιδιά ηλικίας απο πέντε ετων εκπαιδεύονται για μάχιμες αποστολές και πώς να χρησιμοποιούν στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι πιο μεγάλοι, δηλαδη οι 12χρονοι, διδάσκονται, επίσης, πώς να χρησιμοποιούν Καλάσνικοφ και άλλα μικρότερα όπλα και χειροβομβίδες, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι, όταν και εάν χρειαστεί να αποκρούσουν κάθε εχθρό της πατρίδας τους. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης μερικά παιδιά έχουν την ευκαιρία πέσουν με αλεξίπτωτο.

Ο σύλλογος βασίζεται στο Zhukovsky, Ρωσία, και ισχυρίζεται ότι παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση με στόχο την ανάπτυξη της νέας γενιάς της «πατρίδας» - ένας όρος συνώνυμος με την πρώην Σοβιετική Ένωση και το κομμουνιστικό κράτος.

Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν εκπαίδευση skydive, δεξιότητες επιβίωσης και χειμερινή πεζοπορία. Κάθε χρόνο καμουφλαρισμένα παιδιά και ενήλικες από τον σύλλογο επισκέπτονται τα βουνά της Κριμαίας για την ετήσια πεζοπορία τους, απόστασης 130 χιλιομέτρων! Το μήνυμα του συλλόγου στους Ρώσους γονείς φέρεται να ειναι να μην περιμένουν μέχρι το παιδί τους να γίνει τοξικομανής ή αλκοολικός, πριν τον στείλουν στην ομάδα . Οπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτές που εργάζονται στον σύλλογο προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να γίνουν "νομοταγείς πολίτες να αντιστέκονται στο κακό και στη βία, να προστατεύουν τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους, να πιστεύουν στη δικαιοσύνη και πάντοτε να καθοδηγούνται από το θάρρος και τη γενναιότητα".

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, την καλή σωματική ανάπτυξη και την αφοσίωση στην πατρίδα τους. Οι περισσότεροι εκπαιδευτές είναι πρώην στρατιωτικοι των ενόπλων δυνάμεων και έχουν γνώση από πρώτο χέρι τι σημαίνει να υπηρετεί κανείς στις ρωσικές ενοπλες δυνάμεις συνέπως προσφέρουν την κατάλληλη προετοιμασία "για τους νέους μαχητές, ετσι ώστε να μπορούν να αποκρούσουν οποιοδήποτε εχθρό".















Ο σύλλογος που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, κάθε χρόνο γιορτάζει τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη γιορτή τα καμουφλαρισμένα παιδιά αποδεικνύουν τις γνώσεις τους μπροστά από τους υπερήφανους γονείς τους .

Keywords
Τυχαία Θέματα