Σόιμπλε και ΔΝΤ σηκώνουν τα χέρια ψηλά...

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών οι διεθνείς δανειστές.

Σε δηλώσεις τους τόσο το ΔΝΤ, όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέφυγαν να σχολιάσουν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και αρκέστηκαν σε τυπικά σχόλια για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέφρι Ράις ανακοίνωσε την

αναβολή της ολοκλήρωσης της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ταμειακές ανάγκες.

"Οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της έκτης έκθεσης αξιολόγησης του προγράμματος θα ξεκινήσουν εκ νέου, σε συνεννόηση με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όταν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ταμειακές ανάγκες" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράις.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε πως η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το Πρακτορείο Reuters, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι "οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αν η Ελλάδα πάρει διαφορετικό δρόμο, θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της", ανέφερε ο Γερμανός υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

CNN: Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα

Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την τρίτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου

Στις 25 Ιανουαρίου οι εκλογές!

Keywords
Τυχαία Θέματα