Σκρέκας: Ο Τσίπρας προεκλογικά μοίρασε 12 δισ. παροχές από χρήματα που δεν είχε

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Σκρέκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Θεωρίες Συνομωσίας» και στο δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Ερωτηθείς ποια είναι η εκτίμησή του για την επίτευξη μιας συμφωνίας
Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Οι έλληνες πολίτες αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα με αγωνία έχει στρέψει το βλέμμα του και προς την Ευρώπη αλλά και προς την κυβέρνηση όπου προσπαθεί η κυβέρνηση να συνάψει μια συμφωνία η οποία θα είναι καλή, θα είναι επωφελής για τους έλληνες πολίτες αυτό όμως δυστυχώς εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει γίνει εφικτό. Και

αντίθετα αυτή η τετραμηνιαία καθυστέρηση έχει φέρει την οικονομία σε αδιέξοδο, τα πλεονάσματα γίνανε ελλείμματα, η ανάκαμψη έγινε ύφεση και η απόγνωση και η αγωνία στα πρόσωπα των ελλήνων έχει αρχίσει ξανά και εμφανίζεται και αυτό είναι το χειρότερο.
Θα πρέπει πολύ γρήγορα η κυβέρνηση να κάτσει κάτω, να μην χάνει άλλο χρόνο και να κλείσει μια συμφωνία η οποία θα είναι καλή για τους έλληνες ώστε η χώρα να προχωρήσει στην επόμενη μέρα.

Ερωτηθείς αν θα «αντέξει» το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες μια ενδεχόμενη συμφωνία
Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Το πρόβλημα δυστυχώς δεν είναι στο εξωτερικό με τους εταίρους, είναι στο εσωτερικό και το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι προεκλογικά ο κ.Τσίπρας μοίρασε 12 δις παραπάνω σε παροχές, μοίρασε χρήματα που δεν είχε. Πως θα έρθει πίσω και θα εξηγήσει ότι δυστυχώς αυτού που του λέγαν οι εταίροι προεκλογικά που του έλεγε και η τότε κυβέρνηση ότι δεν μπορείς να μοιράσεις χρήματα που δεν έχεις.
Το πρόβλημά του λοιπόν είναι ότι πρέπει να έρθει να πει στο λαό ότι δυστυχώς αυτά που προεκλογικά εξήγγειλε δεν μπορεί να τα υλοποιήσει, να πει στους βουλευτές του που ακόμα φωνάζουν στα κανάλια ότι δυστυχώς οι κόκκινες γραμμές προσδιορίζονται από την ελληνική οικονομία και η ελληνική οικονομία δυστυχώς στο τετράμηνο αυτό έχει επανέλθει δυστυχώς σε ύφεση και η κατάσταση που βιώνει είναι δραματική και άρα όχι μόνο δεν έχει 12 δις παροχές να δώσει αλλά δεν μπορεί να μαζέψει ακόμα και τα περσινά χρήματα που μάζεψε η προηγούμενη κυβέρνηση για να διατηρήσει το επίπεδο στο οποίο είχε κρατηθεί η χώρα μας.
Αυτό δεν μπορεί να λυθεί ούτε πηγαίνοντας σε δημοψήφισμα ούτε προτείνοντας εκλογές ούτε με επικοινωνιακά τερτίπια και σηκώνοντας τα λάβαρο της επαναστάσεως και της αντιστάσεως του 1821. Πρέπει υπεύθυνα ο κ.Τσίπρας σήμερα να πει την αλήθεια και να πει τα πράγματα με το όνομά τους στον ελληνικό λαό, να πει ότι αυτά τα οποία προεκλογικά είπε δεν μπορεί αν τα κάνει αλλά τέλος πάντων να κλείσει μια συμφωνία ώστε να επανέλθει η ρευστότητα στην αγορά , να φύγει η αβεβαιότητα, η ασφάλεια να έρθει στην Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο η οικονομία να πάρει έναν δρόμο που θα φέρει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και ευημερίας για τους πολίτες.

Ερωτηθείς γιατί ο κόσμος εξακολουθεί και δίνει υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά στο κυβερνών κόμμα

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: …Σωστά ο κόσμος στηρίζει και μην ξεχνάτε ότι τέσσερις μήνες πριν ψήφισε αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει, έχει ακόμα ανοχή και καλώς στηρίζει. Από την άλλη αν ήμουνα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα με προβλημάτιζε το γεγονός ότι από 80-85% στήριξη αυτό έχει γίνει 50-55% μέσα σε τρεις μήνες.
Σημασία έχει ότι ο κόσμος περιμένει σήμερα από το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του περιμένει να δώσουμε λύσεις στο αδιέξοδο της χώρας και το περιμένουν κυρίως από την κυβέρνηση αλλά περιμένουν και από την αντιπολίτευση μια υπεύθυνη στάση. Εγώ ως πολιτικός οφείλω να στηρίξω οποιαδήποτε λύση θα δώσει μια ελπίδα και θα δώσει ένα καλύτερο μέλλον στους έλληνες πολίτες και αυτό θα κάνω όποιο πολιτικό κόστος και αν έχει αυτό.

ΔΗΜ.: Ακόμα και αν υπάρχει εντολή από το κόμμα να καταψηφιστεί η συμφωνία;

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Οφείλω ως βουλευτής να στηρίξω οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι καλή για τους έλληνες πολίτες και θα διασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό δηλαδή ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε μέσα στην ΝΔ και πιστεύω ότι η απόφαση θα πρέπει να είναι αυτή που θα είναι. Πιστεύω ότι συντεταγμένα η ΝΔ να πάρει μια απόφαση, δεν είμαι της άποψης ότι ο καθένας θα πρέπει να κάνει το δικό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα