Σκληρή στάση της ΕΚΤ στα αιτήματα της Ελλάδας

Αρνητικός θα είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στα αιτήματα που θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή επταμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με παράγοντες της ΕΚΤ.

Αξιωματούχος

της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μιλώντας με δημοσιογράφους προϊδέασε για το κλίμα που θα επικρατήσει, λέγοντας συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας και η Ελλάδα να «συνεννοηθεί» με το Eurogroup.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει θέμα για την χρηματοδότηση και τη ρευστότητα επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την 5η αξιολόγηση καθώς δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Σε ο,τι αφορά τη χρηματοδότηση, πηγές από την ελληνική κυβέρνηση επισήμαιναν ότι μπορεί να γίνει με τους εξής τρεις τρόπους:

αύξηση των εντόκων γραμματίωνη ΕΚΤ να αγοράσει τίτλους των ελληνικών τραπεζώννα δοθεί το 1,9 δισ. από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ

Διαβάστε επίσης:

FT: Μυστικό σχέδιο Ντράγκι για "ασφυξία" στην Αθήνα

Αυτά θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην επταμερή συνάντηση

Keywords
Τυχαία Θέματα