Σκληρή γλώσσα Κικίλια για το μπάχαλο στην Αθήνα

Δριμύτατη επίθεση σε Βούτση – Πανούση εξαπολύει ο Βασίλης Κικίλιας για την κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας ασφάλειας αυτή την περίοδο. Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο προστασίας του πολίτη αλλά η κυβέρνηση σύρεται από τα γεγονότα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών.

Υπογραμμίζει δε τα εξής :

- Οι επιμένοντες να κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας

αντιλαμβάνονται ότι πλέον αποδομείται η συστηματική προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
- Ο Δήμαρχος Αθηναίων για πρώτη φορά δήλωσε εξοργισμένος πως «μία πορεία διαμαρτυρίας μερικών δεκάδων ατόμων εξελίχθηκε σε πορεία αισθητικού βανδαλισμού κτιρίων και μνημείων της πόλης» και πως «η ανοχή των πολιτών και των φορέων της πόλης εξαντλείται» καλώντας τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να μην παραμείνουν αδρανή.
- Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης προέτρεψε τις πανεπιστημιακές αρχές, εφόσον οι κουκουλοφόροι ολοκλήρωσαν το έργο τους, να οργανώσουν ομάδες φοιτητών για να τους εκδιώξουν από την Νομική.
- Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε με αφορμή τα επεισόδια στα Εξάρχεια πως «η Αστυνομία δεν είναι αρμόδια να λύνει τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, ούτε τα ακαδημαϊκά προβλήματα της χώρας» και πως «αυτοί που παράγουν το πρόβλημα πρέπει να το λύσουν (…) πρέπει να το λύσει η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».
- αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε πως «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική που έχει σχεδιάσει, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το όφελος των πολιτών, προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητες για τη νέα πορεία της χώρας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα