Tύμπανα πολέμου από Ομπάμα σε Πούτιν!

Αυστηρό μήνυμα στη Μόσχα και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε σε δηλώσεις του από το οβάλ γραφείο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οπως είπε, η Ρωσία παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες με στρατεύματα στην Κριμαία και βάζοντας έτσι τον εαυτό της, απομονωμένη, στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Ο Ομπάμα, κάλεσε τη Μόσχα να αποσυρθεί από την Κριμαία, να σεβαστεί το ΝΑΤΟ και να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Πρόσθεσε

πως οι ΗΠΑ εξετάζουν ένα εύρος επιλογών για κυρώσεις στην Ρωσία. Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εάν η Μόσχα δεν λάβει μέτρα για να αποκλιμακώσει την κρίση στη χερσόνησο της Κριμαίας, συμφώνησαν να εξετάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συνεδρίασαν νωρίτερα στις Βρυξέλλες.

Σε μισή ώρα, συνεδριάζει το Σ.Α. του ΟΗΕ, ενώ αύριο στη Μαδρίτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ Η κρίση στην Ουκρανία θα απασχολήσει την έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Keywords
Τυχαία Θέματα