Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Με την παρουσίαση σήμερα του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά μπαίνει και επισήμως η ΝΔ στην προεκλογική περίοδο.

Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τον στόχο που είναι να έλθει η ΝΔ πρώτο κόμμα στις Ευρωκλογές και θα προσπαθήσει να εμφυσήσει αισιοδοξία και μαχητική διάθεση στα στελέχη του ενώ θα εξαπολύσει και επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η γραμμή στην οποία θα κινηθεί η ηγεσία της ΝΔ μέχρι τις ευρωεκλογές είναι η προβολή των επιτυχιών της οικονομικής πολιτικής

και η ελπίδα για το αύριο εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο θα εμφανίζει ως “παράγοντα μιζέριας που η επικράτησή του θα σημάνει την οπισθοδρόμηση και περιπέτειες για την χώρα”.

Θα αξιοποιήσει δεόντως βέβαια τις εσωτερικές διχογνωμίες στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την εσωκομματική μειοψηφία ως δύναμη που επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στην δραχμή. Στην φαρέτρα του το Μέγαρο Μαξίμου έχει την διανομή του κοινωνικού μερίσματος ενώ αναμένει και την δήλωση από το Eurogroup της 5ης Μαΐου για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εμφανίσει ότι οι θετικές επιδόσεις της οικονομικής πολιτικής δεν αφορούν μόνο τα μακροοικονομικά μεγέθη αλλά ότι τα οφέλη διαχέονται ήδη στην κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να μοιράζει “δωράκια” σε διάφορες κοινωνικές κατηγορίες.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε των συμψηφισμό των οφειλών του ΦΠΑ ενώ μόλις χθες παρουσίασε πρόγραμμα για την στήριξη των αστέγων συνολικού ύψους περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται από το πρωτογενές πλεόνασμα. Μέχρι τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν κι άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις σε κοινωνικές ομάδες για την αλίευση ψήφων αλλά και για την τόνωση του κοινωνικού προφίλ του πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα