Σφοδρή επίθεση του Θεοδωράκη στον Νίκο Παρασκευόπουλο

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την άποψη πως το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατατέθηκε στη Βουλή προκειμένου να εξυπηρετήσει μόνο τους πλούσιους και τους διάσημους κρατουμένους εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.

Αναφερόμενος στο άρθρο το οποίο προβλέπει απόλυση κρατουμένων στους οποίους θα διαπιστώνετε ανίατη ασθένεια

ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν σας ενδιαφέρουν οι φτωχοδιάβολοι των φυλακών – σας ενδιαφέρουν οι πλούσιοι και οι διάσημοι, σε αυτούς παρέχετε υπηρεσία. Νομοθετείτε για τους πλούσιους. Πως θα μπορέσετε αύριο κύριε υπουργέ να αποτρέψετε την αποφυλάκιση ενός VIP κρατούμενου που θα σας φέρει δυο χαρτιά γιατρών που θα πιστοποιούν μια ανίατη και δύσκολα ανιχνεύσιμη αρρώστια. Δεν σας ενδιαφέρουν αυτά όμως κύριε υπουργέ – δημόσιες σχέσεις κάνετε και είναι λυπηρό».

Αίσθηση όμως προκάλεσε και η σφοδρή προσωπική επίθεση του Σταύρου Θεοδωράκη στον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο υποστηρίζοντας ότι πρόλαβε ήδη να τον απογοητεύσει. Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι όταν άκουσε πως ο καθηγητής της Νομικής Ν.Παρασκευόπουλος αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναθάρρησε θεωρώντας ότι η επιστημονική του εμπειρία αλλά και το γεγονός πως δεν ήταν κομματικός υπάλληλος αποτελούσαν εχέγγυα για να τον καταστήσουν ως τον Υπουργό των μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη: «Είπα λοιπόν ένα δυνατό «λες;» όταν άκουσα το όνομά σας. Η διάψευση ήρθε γρήγορα. Αντί να συμπεριφερθείτε ως ο υπουργός των αλλαγών – ως ο υπουργός που ξέρει τις ανάγκες ενός πολυτραυματισμένου χώρου – ως ο υπουργός του εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος – ως ο υπουργός της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης, δυστυχώς λειτουργείτε ως εκπρόσωπος των συνιστωσών! Το προτέρημά σας ότι δεν είσαστε κομματικό στέλεχος, το μετατρέψατε στο μεγάλο σας μειονέκτημα, φοβούμενος μη σας πολεμήσουν, φοβούμενος μήπως και δεν είστε αρεστός. Κάνατε και κάνετε τα χατίρια κάθε στελέχους και κάθε ομαδούλας. Είχατε πολλά να κάνετε στη δικαιοσύνη και στις φυλακές, κύριε υπουργέ, και τα παραμερίσατε όλα για να ασχοληθείτε με τα μη σημαντικά - με τα μη επείγοντα. Γιατί προφανώς κάποιοι σας τραβάνε από το μανίκι» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα