Σφαγή στη Μαριούπολη (ΦΩΤΟ)

Σε θέατρο της πιο αιματηρής σύγκρουσης των τελευταίων ημερών μετατράπηκε η Μαριούπολη την Παρασκευή, ημέρα εορτασμού της 69ης επετείου της νίκης επί του ναζισμού στην Ουκρανία. Εντωμεταξύ, λίγε ώρες αφότου 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Κριμαία από όπου δήλωνε ότι με την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία αποκαταστάθηκε η ιστορική δικαιοσύνης.

21 νεκροί στη Μαριούπολη

Σύμφωνα

με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών κατά τη διάρκεια συγκρούσεις δυνάμεων ασφαλείας με φιλορώσους αυτονομιστές στην Μαριούπολη τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν.

Τα αιματηρά επεισόδια στη Μαριούπολη ξεκίνησαν, κατά το Κίεβο, όταν μια ομάδα 60 φιλορώσων αυτονομιστών κατέλαβε το κτίριο της αστυνομίας. Ουκρανοί αστυνομικοί προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου, όταν δέχτηκαν τα πυρά φιλορώσων, σύμφωνα με το ουκρανικό Interfax. Το κτίριο στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ουκρανοί στρατιώτες κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαριούπολης με θωρακισμένα οχήματα και βαρύ οπλισμό ανοίγοντας πυρ κατά όσων βρίσκονταν στο κτίριο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός δημοσιογράφου στους δρόμου της Μαριούπολης

Καλά στην υγεία τους οι Ελληνες της Μαριούπολης

Οπως διαβεβαίωσε ο Ελληνας πρόξενος μιλώντας στο Mega όλοι οι Ελληνες που ζουν στη Μαριούπολη είναι καλά στην υγεία τους και κανείς ομογενείς δεν έχει δεχθεί επίθεση, ούτε κινδυνεύει. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε το ελληνικό προξενείο, το οποίο βρισκόταν κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας όπου συνέβησαν και οι αιματηρές συγκρούσεις.

Ο Πούτιν από την Κριμαία έκανε λόγο για αποκατάσταση ιστορικής δικαιοσύνης

Λίγες ώρες μετά την αιματηρή σύγκρουση στη Μαριούπολη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφθανε στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, από όπου, αφού επιθεώρησε τον στόλο και μίλησε στους ναύτες, ευχαριστώντας τις ένοπλες δυνάμεις για τον ρόλο τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τη Δύση τονίζοντας ότι η προσάρτηση της Κριμαίας είναι πλέον γεγονός και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα