Σε στενό κλοιό ο Στουρνάρας

Έντονο παρασκήνιο με επίκεντρο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την παραμονή του στην κυβέρνηση βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.

Η νέα μάχη στο παρασκήνιο κατά του υπουργού είναι διπλής προέλευσης, σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Έχει μπει κατ’ αρχάς για πολλοστή φορά στο στόχαστρο της καραμανλικής πτέρυγας της Ν.Δ., της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, αλλά και των «μητσοτακικών». Είναι χαρακτηριστικό ότι

την Παρασκευή ο Ευάγγελος Αντώναρος, με μήνυμά του στο Twitter, προανήγγειλα ανατροπές μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Έγραψε συγκεκριμένα: «Αρχίζουν τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εβδομάδες με (όπως προβλέπω) πολλές ανατροπές. Θα τις διαβούμε μέρα μέρα από την Κυριακή». Σε ερωτήσεις συνομιλητών του -και της «Ε»- τι εννοεί, διευκρίνιζε ότι το σχόλιο αφορούσε τα σενάρια περί απομάκρυνσης του κ. Στουρνάρα από την κυβέρνηση.

Επίσης πολλές φορές και ο Νικήτας Κακλαμάνη ζήτησε την αντικατάσταση του υπουργού και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις, ενώ αποστάσεις συχνά κρατάει και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Επισήμως ο πρωθυπουργός στηρίζει τον υπουργό και κινούνται στην ίδια πολιτική γραμμή. Όμως στο «γαλάζιο» παρασκήνιο ψιθυρίζεται ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου έχουν αρχίσει να κλονίζονται, μετά και τις διαρροές πως το αίτημα για μείωση 15% στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εστάλη στην τρόικα ερήμην του κ. Στουρνάρα, με κεντρική εντολή.

Από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που επίσης του καταλογίζουν λάθος χειρισμούς και ζητούν την αντικατάσταση του. Ο Απόστολος Κακλαμάνη την Παρασκευή στη Βουλή χρέωσε προσωπικά στον υπουργό έλλειμμα ως προς την επίτευξη των στόχων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από τις γνωστές λίστες, επικαλούμενος τα στοιχεία που ο κ. Στουρνάρας ήρθε αντιμέτωπος με τη σκληρή κριτική και έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των πλειστηριασμών και 21 από αυτούς είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση.

Επίσης πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που έχουν φτάσει στην «Κ.Ε.», αλλά δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από το Μαξίμου ή από το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν ότι ανάμεσα στον Α.Σαμαρά και στον Γ.Στουρνάρα υπάρχει πλέον και στρατηγική διαφωνία, για τη βασική κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας. Έχει να κάνει με τον διακηρυγμένο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στόχο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2014, με τον ο οποίο ο κ. Στουρνάρας φέρεται -αν και δημοσίως ποτέ δεν έχει εκφράσει τη διαφωνία του- στο παρασκήνιο να έχει διαφωνήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα