Σε σκηνές και πλοία για άλλη μία κρύα νύχτα οι Κεφαλονίτες

Δύσκολη είναι και η σημερινή νύχτα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς οι οποίοι θα περάσουν και αυτή την κρύα νύχτα σε σκηνές και πλοία.

Οι ζημιές είναι τεράστιες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Μετά την πρώτη εξέταση στο Ληξούρι 600 κτίρια κρίθηκαν κατεδαφιστέα, 1400 έχουν σοβαρές ζημιές και 1100 μικρότερες.

Οι κάτοικοι στο Ληξούρι έχουν φτάσει στα όρια τους καθώς πολλοί από αυτούς έχουν μείνει με τις οικογένειές τους στο δρόμο.

Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Αντρέας ο οποίος θα περάσει τη νύχτα στο γήπεδο Ληξουρίου, όπου έχει στηθεί καταυλισμός. Μαζί του οι δυο γιοι

του, οι οποίοι δεν πάνε αλλού για να είναι όλοι μαζί ενωμένοι.

«Να μην το πάθει άνθρωπος αυτό που έχουμε πάθει εμείς. Είμαστε σε ένα αντίσκηνο στο γήπεδο του Ληξουρίου. Δεν το περιμέναμε αυτό. Αυτό που μας πειράζει είναι η λασπολογία. Παίζουν με την ψυχραιμία μας, παίζουν με τα αισθήματά μας, παίζουν πολλοί πολλά παιχνίδια. Να κόψουν αυτά τα παιχνίδια. Να κοιτάξουν να μας πουν πότε θα σταματήσει ο Εγκέλαδος, να πάμε στα σπίτια μας. Άλλοι λένε τρεις μήνες, άλλοι λένε 5 μήνες άλλοι μια εβδομάδα. Μας έχουν αιωρούμενους» λέει ο κ. Αντρέας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Από την πλευρά του ο 34χρονος γιος του, Παναγής, λέει ότι αυτό «δεν το περίμενε ούτε στο χειρότερό του εφιάλτη»

Πυροσβεστική και ΟΑΣΠ με ανακοινώσεις τους διαψεύδουν τη φημολογία για εκκένωση του Ληξουρίου, ενώ γίνεται έρευνα για να εντοπιστεί το άτομο που προκαλεί πανικό στους σεισμόπληκτους κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα