Σε οριακό σημείο οι σχέσεις κυβέρνησης-Τρόικας

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους διεθνείς δανειστές, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ξαφνική ακύρωση της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης εχθές το βράδυ.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το ότι αμέσως μετά την ενημέρωση για την ακύρωση της τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αντί για τους τροϊκανούς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Πολ Τόμσεν και Τόμας Βίζερ, τους επικεφαλής δηλαδή των κλιμακίων, οι οποίοι ενημερώνουν ΔΝΤ και Eurogroup, αντίστοιχα

Όπως αναφέρουν

και τα ξένα ΜΜΕ, η κατάθεση του προϋπολογισμού από την ελληνική κυβέρνηση έριξε "λάδι στη φωτιά", καθώς η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύθηκε από την Τρόικα ως δείγμα απειθαρχίας.

Άλλωστε οι δύο πλευρές έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις όσον αφορά τον προϋπολογισμό, με τους Τροϊκανούς να κάνουν λόγο για δημοσιονομικό κενό 2,5-3,5 δισ. ευρώ το 2015.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει πλέον ότι το ξεμπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων είναι θέμα πολιτικής απόφασης μεταξύ Βρυξελλών-Βερολίνου-Ουάσινγκτον όπου επικεντρώνει τις τηλεφωνικές του επαφές ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Στα δύο η τρόικα με το ΔΝΤ να ακολουθεί δική του γραμμή

Χάσμα χωρίζει Αθήνα και Τρόικα!

Εκβιασμός Βρυξελλών: Μνημόνιο για ακόμα έναν χρόνο αν δεν...

Keywords
Τυχαία Θέματα