Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ)

Λίγο μετά τις 21:30 ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποιος από τους δύο δηλώσεις.

Meeting now with European Commission President @JunckerEU. #Greece pic.twitter.com/abHazI25y0

— Alexis Tsipras (@tsipras_eu) June 3, 2015

Οι δύο άνδρες επικοινώνησαν

χθες (2/6) τηλεφωνικά με τον Γιούνκερ να απευθύνει τη σχετική πρόσκληση. Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες με την ελληνική πρόταση στης απόσκευές του, ενώ είχε και τηλεφωνικές επαφές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει δημοσιογράφος της Wall Street Journal, και αναμετέδωσε η Guardian, τώρα πραγματοποιείται το δείπνο εργασίας του Τσίπρα με τον Γιούνκερ, στο οποίο μετέχει και ο Ντάισελμπλουμ.

Είχε προηγηθεί ξεχωριστή συνάντηση Γιούνκερ – Ντάισελμπλουμ και στη συνέχεια η συνάντηση Γιούνκερ - Τσίπρα

Να σημειωθεί πως τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group αναβλήθηκε για αύριο Πέμπτη στις 18:30 οπότε θα έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της κρίσιμης συνάντησης Τσίπρα-Γιούνκερ.

Κορυφαία πηγή της ευρωζώνης εκτιμά ότι «στην αποψινή συνάντηση θα καθοριστεί κυρίως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και είναι πιθανόν να τεθεί και ένας χρονικός στόχος για την επίτευξη συμβιβασμού στο τεχνικό επίπεδο».

Γιατί η αποψινή συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα δεν θα οδηγήσει σε αποφάσεις;
Το μεγάλο ζήτημα, όπως φαίνεται δεν είναι αυτή καθεαυτή η συμφωνία αλλά όπως αλλά το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών και της εκταμίευσης των δόσεων. Αυτό ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες ενημερωμένη πηγή της Ευρωζώνης, που γνωρίζει τις δυσκολίες της συμφωνίας αλλά και της εφαρμογής της.

Δηλαδή, μπορεί όντως σήμερα να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία μεταξύ των Γιούνκερ και Τσίπρα ωστόσο μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σε τεχνικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα