Σε επιφυλακή η κυβέρνηση για τις επόμενες ψηφοφορίες

Μετά την ικανοποίηση για την νίκη της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα θα ακολουθήσουν στις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες που έρχονται στη Βουλή.

Ασφαλιστικό, φορολογία ακινήτων, προϋπολογισμό και πλειστηριασμοί τα

νέα αγκάθια στη Βουλή που από την πρώτη στιγμή σημείωσαν αντιδράσεις στο σώμα των βουλευτών τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν η κυβέρνηση κέρδισε μεν πολύτιμο χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές που είναι το ορόσημο και πήρε ανάσα για τα δύσκολα που έχει μπροστά της, αν και υπάρχει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα που όλα δείχνουν ότι θα επιμηκυνθεί καθώς δεν διαφαίνεται εύσχημος συμβιβασμός. Μέσα στο περιβάλλον που δημιουργεί η παράταση της διαπραγμάτευσης η συγκυβέρνηση έχει μία σειρά από δύσκολες κοινοβουλευτικές μάχες. Κατ αρχήν υπάρχει το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των ακινήτων που εξακολουθεί να προκαλεί τριβές μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ακολούθως είναι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Γι’ αυτό το κυβερνητικό επιτελείο κρατά στάση αναμονής θεωρώντας ότι πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν από την μεγάλη εικόνα που θα επικρατήσει στην Ευρώπη και αν θα πραγματοποιηθεί η απαραίτητη στροφή σε αναπτυξιακή κατεύθυνση με ενίσχυση των αδύνατων οικονομιών του Νότου. Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης στην Γερμανία. Ωστόσο διατηρεί πάντα την αισιοδοξία του ότι οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες ώστε η Ευρώπη να κάνει το αποφασιστικό βήμα. Ο ίδιος θα συναντηθεί στις 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο με την Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα