Σάρωσε στις δημοτικές εκλογές ο συμπέθερος του ΓΑΠ!

Του Δημήτρη Κουνιά, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το «μικρόβιο» της πολιτικής φαίνεται πως μετέδωσε στην οικογένεια της μέλλουσας νύφης του ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς ο πατριός της συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος Χερσονήσου, δίνοντας αγώνα για την εκλογή του, την οποία και εξασφάλισε.
Ο Δημήτρης Χαλκιαδάκης θα ορκιστεί την 1η Σεπτεμβρίου

-οπότε εγκαθίστανται σε όλη τη χώρα οι νέες διοικήσεις των δήμων- σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Λιμένος Χερσονήσου, υπό τον κ. Γιάννη Μαστοράκη, που αναδείχθηκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 18 Μαΐου, με ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό, της τάξεως του 51%. «Στόχος μας είναι να δώσουμε μια επιπλέον ώθηση στον τόπο μας. Στην κατεύθυνση αυτή, αναζητήσαμε αξιόλογους ανθρώπους για να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Ενας από αυτούς είναι ο κ. Χαλκιαδάκης, που ενδιαφέρεται για τον τόπο του και τα κοινά. Ως δεύτερος σε ψήφους μάλιστα -πρώτη εξελέγη η Κατερίνα Τσιχλή-, θα αναλάβει αντιπρόεδρος της κοινότητας Λιμένος Χερσονήσου και τον τομέα του αθλητισμού, με τον οποίο ασχολείται», αναφέρει στο «S» ο κ. Μαστοράκης, δείχνοντας ότι υπάρχει σκέψη για αξιοποίηση του συμπεθέρου του Γιώργου Παπανδρέου στα δημοτικά πράγματα της όμορφης παραλιακής κωμόπολης της Κρήτης.

«ΜΕ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ»

Ο κ. Χαλκιαδάκης, εξάλλου, έχει μεγάλη εμπειρία τόσο σε θέματα αθλητισμού, λόγω της ενασχόλησής του τα τελευταία χρόνια με τον αθλητικό σύλλογο του δήμου ως προπονητή βόλεϊ, όσο και σε ζητήματα ασφαλείας, ως συνταξιούχος αστυνομικός. Σημειώνεται ότι ο ίδιος, όπως αναφέρει και στο βιογραφικό του, που δημοσιεύθηκε στο προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία, Φιλόξενος δήμος», είχε μακρά θητεία στα Σώματα Ασφαλείας, για την οποία έχει τιμηθεί με 21 ηθικές αμοιβές.

Από το 1985 υπηρετούσε στην ασφάλεια προστασίας υψηλών προσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Το 1991 έλαβε με εξετάσεις τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου και υπηρέτησε ως διοικητής Αστυνομικού Σταθμού Μοχού και αργότερα ως αξιωματικός διμοιριών στα ΤΑΕ Ηρακλείου, αλλά και ως διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας Χερσονήσου. Πάντως, τα τελευταία χρόνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής, ενώ έχει αναλάβει τις προπονήσεις των ερασιτεχνικών ομάδων βόλεϊ του δήμου. «Είναι τιμή μου που με εξέλεξαν οι συμπολίτες μου. Ημουν εθελοντής και παραμένω εθελοντής», αναφέρει στο «S» ο κ. Χαλκιαδάκης και αποκαλύπτει ότι είχε συζητήσει το ενδιαφέρον του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον πρώην πρωθυπουργό. «Είχαμε μιλήσει για αυτό όταν είχε έρθει το Πάσχα με τη σύζυγό του», δηλώνει, επισημαίνοντας ότι ο κ. Παπανδρέου τον είχε ενθαρρύνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Εδωσε αγώνα και η Πωλίνα

Ο Δημήτρης Χαλκιαδάκης είναι η πρώτη φορά που πολιτεύεται και η όλη προεκλογική διαδικασία τού φάνηκε δύσκολη. Είχε, ωστόσο, κοντά του τη σύζυγό του, Αφροδίτη Μαστοράκη, συγγενή του νεοεκλεγέντος δημάρχου, η οποία τον ενίσχυε σε κάθε του βήμα, ενώ ανέλαβε και την... προεκλογική του καμπάνια, διαφημίζοντας την υποψηφιότητά του σε γνωστούς και φίλους. Η ίδια, όπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Χαλκιαδάκη, γνωρίζει από πολιτική, καθώς ο πατέρας της, Στέλιος Μαστοράκης, ανήκε στους πιο πιστούς οπαδούς του ιδρυτή του Κινήματος, συχνάζοντας στο καφενείο που είχε πάρει, για ευνόητους λόγους, την ονομασία «Φωλιά του ΠΑΣΟΚ». Τον «Μουστάκα», όπως τον φωνάζουν οι συνομήλικοί του, ακόμα τον θυμούνται να αγορεύει σε προεκλογικές συντροφιές υπέρ της «Αλλαγής» και του Ανδρέα Παπανδρέου. Εξάλλου, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην παλιά κοινότητα Λιμένος Χερσονήσου είχαν φθάσει μέχρι και το 70% τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Σήμερα, όμως, η εικόνα αυτή είναι μια γλυκιά ανάμνηση, καθώς την πρωτοκαθεδρία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οσο για την κόρη της Αφροδίτης Μαστοράκη, Πωλίνα Πατραμάνη, η οποία το καλοκαίρι αναμένεται να παντρευτεί τον Ανδρέα Παπανδρέου junior, τηλεφωνούσε όλο το προηγούμενο διάστημα σε δικούς της ανθρώπους για να στηρίξουν τον πατριό της, για τον οποίο σε κάθε ευκαιρία μιλά με σεβασμό και αγάπη, καθώς ήταν αυτός που μαζί με τη μητέρα της τη μεγάλωσαν.

Keywords
Αναζητήσεις
dimotikes ekloges 1991
Τυχαία Θέματα