Σαρώνουν οι επώνυμοι στις δημοτικές εκλογές

Οι επιλογές των υποψηφίων δημάρχων να προτιμήσουν «δυνατά» ονόματα της show biz φαίνεται πως φέρνει αποτέλεσμα, καθώς κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, μιας και ο αριθμός τους σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είναι ο διπλάσιος και ως εκ τούτου θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Στους συνδυασμούς

εκφράζεται η ελπίδα πως μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα. Υπολογίζεται πως το αργότερο την Πέμπτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και έως την Παρασκευή για του υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Ωστόσο όσο συνεχίζεται η καταμέτρηση στα πρωτοδικεία οι ενδιαφερόμενοι συνδυασμοί παίρνουν τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία. Έτσι από την παράταξη του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην Πόλη» - σύμφωνα με όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής – προηγούνται οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Βασίλης Βασιλικός, Πέτρος Μάρκαρης, Θάνος Βερέμης και Πόπη Διαμαντάκου. Στην Ανοιχτή Πόλη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη καλά πηγαίνουν οι Στάθης Δρογώσης, Μάρω Δούκα, Νίκος Φίλης και Ντίνος Καρύδης. Ο χαμένος της αναμέτρησης Άρης Σπηλιωτόπουλος θα έχει δίπλα του στο δημοτικό συμβούλιο τον Θάνο Πλεύρη και τον Χρήστο Τεντόμα, ενώ ακολουθούν από κοντά οι Δημήτρης Κωνσταντάρας και Θάνος Σπυράκος.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο συνδυασμός που τερμάτισε πρώτος στο Λιμάνι, «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη εκλέγει πρώτο και με διαφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ακολουθεί ο Πέτρος Κόκκαλης, Ειρήνη Νταϊφά, Γιάννης Μελάς και Αντώνης Νικοπολίδης.

Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα στοιχεία δίνουν άνετο προβάδισμα στον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, υποψήφιο με τον συνδυασμό Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη.

Στους δήμους του λεκανοπεδίου σε καλή θέση θα εκλεγούν διασημότητες από το χώρο του θεάματος. Για παράδειγμα η Βάνα Μπάρμπα έχει προβάδισμα στη Γλυφάδα, όπου δοκιμάζεται με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου. Σε καλή θέση μάλλον θα εκλεγεί και ο Λευτέρης Πανταζής, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με τον υποψήφιο δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Τέλος πρώτος φέρεται να εκλέγεται και ο Τάσος Χαλκιάς στο δήμο Χαϊδαρίου, στο πλευρό του Ανδρέα Μποζίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα