Σαν... καπιταλιστής ζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Μπορεί η ιδεολογία του να επιβάλλει την λιτή ζωή, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς, όπως αποκαλύπτει έκθεση του ΟΗΕ, έχει ξοδέψει πάνω από 645 εκατ. δολάρια από τα κρατικά ταμεία, προκειμένου να αγοράσει είδη πολυτελείας για τον ίδιο και για τους συνεργάτες του.

Χάρη στον Ντένις Ρόντμαν, γνωρίζουμε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει το εκλεκτό λικέρ, και κυρίως το κονιάκ. Ξέρουμε επίσης ότι ο Κιμ και οι συνεργάτες του κατασκεύασαν

ένα χιονοδρομικό και ένα ιππικό κέντρο. Η έκθεση αναφέρει πως η κυρίαρχη ελίτ αγόρασε φανταχτερά αυτοκίνητα, τρεις ντουζίνες πιάνα και κορυφαίο εξοπλισμό καταγραφής. Βασισμένη σε προηγούμενες εκθέσεις, υποθέτουν ότι το συνολικό κόστος των κρατικών δαπανών για αγαθά πολυτελείας αυξήθηκε κατά μέσο όρο από 300 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ ΙΙ, σε 645.800.000 το 2012.

Η έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει πως ο Κιμ και οι συνεργάτες του, ξόδεψαν ένα σημαντικό ποσό των κρατικών πόρων για την αγορά εισαγόμενων ειδών πολυτελείας. Τα έσοδα αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες μέχρι και παράλληλα κεφάλαια που διατηρούνται στην προσωπική διάθεση του Ανώτατου Ηγέτη και χρησιμοποιούνται για την κάλυψη προσωπικών εξόδων του ίδιου, της οικογένειάς του και άλλα μέλη της ελίτ που τον περιβάλλουν. Τα έσοδα που προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της πώληση ναρκωτικών, εκτιμήθηκαν το 2008 σε 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες... προτιμήσεις είχε και ο προκάτοχος και πατέρας του Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, αφού είναι γνωστό πως μεταξύ άλλων λάτρευε το χαβιάρι, το γκολφ και άλλες πολυτελείς συνήθειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα