Σαμαράς: "Νέα ημέρα για τη Ελλάδα με τη νέα κυβέρνηση"

Μια νέα αρχή συμβολίζει για τη χώρα η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά και την τοποθέτησή του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Κάναμε ένα τεράστιο άλμα προς τα μπροστά. Κάποιοι ακόμη το αρνούνται, άλλα όσα περνάει ο καιρός θα μένουν μόνοι τους»

σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι «Ό,τι πετύχαμε τα τελευταία 2 χρόνια οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, αλλά και στους βουλευτές μας, που στήριξαν την κυβέρνηση σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Φυσικά φάνηκαν κα και οι αδυναμίες αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό.

Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον, πριν δύο χρόνια προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε την καταστροφή. Κάναμε ένα σημαντικό έργο κι αυτό αντανακλά σε όλα τα πρόσωπα που την υπηρέτησαν».

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση και στους στόχους της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει «να επισπεύσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Να γίνουν γρήγορα αλλαγές, να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας και να διορθώσουμε τις αδικίες».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι βήμα-βήμα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς τόνισε ότι "Θέλω να δώσετε τον καλύτερο εαυτο σας. Να είστε σε συνεχή επαφή με τους προκατόχους σας για να ενημερωθείτε σωστά. Χρειάζεται προσπάθεια, αλλά πάνω απ' ολα συνεργασία, αποφασιστικότητα, και ένταση στη δουλειά μας. Πάμε να εξαντλήσουμε την τετραετία. Πολλή δουλειά, λίγες κουβέντες. Σας θέλω μάχιμους, σε ετοιμότητα, 24ωρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο. Προτεραιότητά μας, ο πολίτης, το δημόσιο συμφέρον και το αύριο της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα