Σαμαράς: Η Εκκλησία θα διαχειριστεί κονδύλια 175 εκατ. ευρώ

Κονδύλια από την Ευρώπη ύψους 175 εκατ.ευρώ, το ήμιση της σχετικής βοήθειας για τους άπορους συμπατριώτες μας που θα δοθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, πρόκειται να διαχειριστεί η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με θέμα «Αλληλεγγύη - το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των Πολιτικών της

Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρωθυπουργός, αφού επισήμανε ότι «στις πιο κρίσιμες στιγμές της περασμένης τετραετίας, την κοινωνία μας την κράτησαν όρθια κι ενωμένη: Η ελληνική οικογένεια που παραμένει ισχυρή και η Ελληνική Εκκλησία, που πιστή στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας μας, έκανε το καθήκον της στο ακέραιο», ευχαριστώντας την γι’ αυτό, τόνισε τα εξής:

«Πέρα, λοιπόν, από τα μέτρα ανακούφισης που λήφθηκαν και τρέχουν σήμερα, πέρα από το κοινωνικό μέρισμα που ήδη δίνεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, πέρα από τα μέτρα για τους άστεγους, για τους ανέργους, για τους ανασφάλιστους, πέρα από τα έργα της Εκκλησίας που ήδη εντάχθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ. Έχουμε τώρα ένα πρόσθετο πρόγραμμα, που αποφασίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Και προβλέπει ότι για την επταετία 2014-2020, θα δοθούν 281 εκατομμύρια στην Ελλάδα ως «Πρόγραμμα Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας» στους ανήμπορους. Και μπορεί να ξεπεράσει και τα 350 εκατομμύρια. Το έκτακτο αυτό πρόγραμμα θα δοθεί κυρίως τα αμέσως επόμενα χρόνια. Και το μισό απ’ αυτό, θέλω σήμερα να σας ανακοινώσω, θα το δώσουμε να το διαχειριστεί η Εκκλησία της Ελλάδος! Ώστε η ανακούφιση και η ανθρωπιά να έχουν και υλική υποστήριξη. Ήδη πρέπει να συνεργαστείτε το αμέσως επόμενο διάστημα με τους αρμόδιους του υπουργείου Εργασίας που το χειρίζεται, για να ολοκληρωθεί ο Προγραμματισμός ως το Σεπτέμβριο, και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα λεπτό».

Στην Ημερίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος Β’, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Αλβανίας κ.κ.Αναστάσιος, ο αρμόδιος ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος, υψηλόβαθμοι ιεράρχες και άλλοι επίσημοι.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα