Σαμαράς: "Δεν θα σας αφήσουμε να πάτε τη χώρα στα βράχια" (VIDEO)

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση αρκεί να μην οδηγήσει τη χώρα στα βράχια έδωσε απόψε το βράδυ από τη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ενόψει της διαπραγμάτευσης που αρχίζει αύριο στο Eurogroup. «Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε κίνδυνο. Δεν θα μηδενίζουμε κάθε προσπάθεια όπως κάνατε εσείς. Όμως δεν θα σας

αφήσουμε να πάτε τη χώρα στα βράχια. Πολύ περισσότερο τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν είχατε κανένα πρόγραμμα. Κερδίσατε τις εκλογές με ψέματα. Η εμμονή στην πλάνη είναι αδίκημα βαρύτατο» είπε με την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε μάλιστα από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη να μην προκαλούν με δηλώσεις για το ποιος πήγαινε σκυφτός και ποιος στέκεται όρθιος στα Eurogroup «Μην προκαλείτε. Σας εύχομαι στο αυριανό Eurogroup να βγείτε όρθιοι όπως βγαίναμε κι εμείς» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πολιτικής του όταν ήταν Πρωθυπουργός λέγοντας απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Eσείς βρήκατε τη χώρα σε ανάκαμψη, όχι σε βαθιά ύφεση, όπως εμείς. Τα πλεονάσματα εμείς τα φτιάξαμε και εσείς τα βρήκατε». Παραλάβαμε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη αλλά εμείς παραδώσαμε μια χώρα όρθια , ενώ τώρα έχει επανέλθει, τόνισε, η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Αναφορικά με το e-mail Χαρδούβελη, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η τρόικα ζητούσε πάντα πολλά μέτρα, αλλά η κυβέρνηση τότε δεν θα δέχονταν όλα αυτά τα μέτρα, ενώ παρέδωσε έγγραφο που αποδεικνύει πως η τρόικα ζητούσε επιπρόσθετα μέτρα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, κάτι που το απέρριψε η τότε κυβέρνηση.

Όπως είπε, πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να ζητήσει παράταση του ελληνικού προγράμματος, ενώ τώρα όπως είπε, ο κ. Σαμαράς τον κατηγορούν πως ζήτησε μόνο δύο μήνες παράταση. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί τη χώρα σε νέο Μνημόνιο και μάλιστα με επιπρόσθετη δανειακή σύμβαση.

Για το θέμα του χρέους, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως από την αρχή προειδοποιούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν γίνεται να κουρευτεί, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Βαρουφάκης μάλλον το έχει συνειδητοποιήσει "αλλά δεν παίρνω όρκο", φράση που προκάλεσε τα γέλια της γαλάζιας πτέρυγας.

Φοβάμαι ότι θα ενώσετε τον ευρωπαϊκό νότο και τον ευρωπαϊκό βορρά εναντίον της Ελλάδας, συνέχισε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στην ηγεσία της Κυβέρνησης, ενώ προειδοποίησε πως νομικά μπορεί να μην γίνεται να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, όμως όπως είπε, «μπορεί να σε αναγκάσουν να το κάνεις».
Για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης όσον αφορά στην ανθρωπιστική κρίση ο κ. Σαμαράς είπε ότι αν η χώρα έμενε στην πορεία που είχε χαράξει η κυβέρνησή του θα ερχόταν σταδιακά η ανακούφιση για τους πολίτες.

«Όταν υπόσχεσαι τα πάντα σε όλους, στο τέλος κινδυνεύεις να μην μπορείς να δώσεις τίποτα» είπε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ως απολύτως υπαρκτό τον κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ, περιγράφοντας τον τρόπο που μπορεί να κάνει τον εφιάλτη πραγματικότητα: «Νομίζετε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι αδύνατη; Κάνετε λάθος» είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και συνέχισε «Νομικά δεν μπορούν να σε διώξουν. Αλλά πολιτικά και οικονομικά μπορούν να σε αναγκάσουν να φύγεις μόνος σου. Οι πιέσεις μπορούν να είναι αφόρητες. Σημασία δεν έχει ποιοι είναι οι κακοί αλλά να μη συμβεί το κακό στη χώρα. Φοβόμαστε πολύ. Αυτό που για εκείνους ενδέχεται να είναι δυσάρεστο για μας θα είναι ολέθριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Δείτε το Video:

Keywords
Τυχαία Θέματα