Σαμαράς: "Ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στη χώρα ο Τσίπρας"

Βγαίνουμε από την κρίση, βγαίνουμε από τα μνημόνια, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τα Ιωάννινα, βάζοντας στο στόχαστρό του για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «ατύχημα που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός

κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως κάποιοι επιχειρούν να μας φέρουν πίσω στην κρίση. «Μόνο ένα ατύχημα μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το δρόμο της. Ο Τσίπρας δεν έχει το μέγεθος για να βγάλει την Ελλάδα από το δρόμο της αλλά είναι το ατύχημα που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Πρέπει αυτό το ατύχημα να εμποδίσουμε την Κυριακή» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και πάλι στις αδικίες, που, όπως είπε, έγιναν,σημειώνοντας πως «τις διορθώνουμε με σχέδιο».

Σημείωσε ακόμη πως τα δύο τελευταία χρόνια, έγιναν μεγάλα και δύσκολα πράγματα.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να δηλώσει ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί».

Αναφερόμενος στην αναγωγή των ευρωεκλογών σε δημοψήφισμα ο κ. Σαμαράς το χαρακτήρισε «καιροσκοπική αθλιότητα». Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο κ. Τσίπρας έχει ανακηρύξει τις εκλογές σε δημοψήφισμα. Πρόκειται για μια καιροσκοπική αθλιότητα, την αντιμετώπισα με την ψυχραιμία που απαιτεί το αξίωμα του πρωθυπουργού δεν επιτρέπεται σε κανένα να περάσει εικόνα της αμφισβήτησης για τη σταθερότητα της χώρας προς τα έξω».

Παράλληλα, υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει τα τελευταία δυο χρόνια. «Ξέρετε παρά τις πικρίες ότι δίνω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου για να μην ξαναγυρίσει η χώρα στον εφιάλτη που ζήσαμε. Μέσα σας καταλαβαίνετε ότι δεν είχαμε άλλο δρόμο να βαδίσουμε. Μακάρι να σας είχα οδηγήσει από ευκολότερους δρόμους, δεν υπήρχε άλλη λύση».

Για ακόμα μια φορά προειδοποίησε ότι «όσο εύκολο είναι να φτάσουμε στην κορυφή άλλο τόσο εύκολο είναι να ξανακυλήσουμε στον πάτο. Σας χρειάζομαι δίπλα μου όσο ποτέ. Μην επαναπαύεστε στις νίκες του πρώτου γύρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα