Ρεβεγιόν με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Έντονες χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 9 και τοπικά τα 10 Μποφόρ, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά:

Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες

κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 1 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 α 9 και τοπικά στα ανατολικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από από μείον 6 έως 1 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία από μείον 20 έως μείον 1 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου,Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα Νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Μάλιστα, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα στην Κρήτη θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές και στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 6 και στα νότια από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Keywords