Ράντου και Κούρκουλος στις πρόβες της "Φιλουμένα Μαρτουράνο" (ΦΩΤΟ)

Στο σανίδι του Εθνικού Θεάτρου ετοιμάζεται να ανέβει φέτος η Ελένη Ράντου με το κλασσικό αριστούργημα του Εντουάρντο ντε Φιλίππο "Φιλουμένα Μαρτουράνο".

Το Εθνικό Θέατρο δημοσίευσε στο facebook τις πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Σταμάτη Φασουλή.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Παριστάνοντας την ετοιμοθάνατη,

η Φιλουμένα Μαρτουράνο πείθει τον εραστή της -από την εποχή που εκείνη δούλευε σε οίκους ανοχής της Νάπολης- Ντομένικο Σοριάνο, να την παντρευτεί. Όταν όμως εκείνος μαθαίνει την αλήθεια, ακυρώνει το γάμο. Όμως, εκείνη κρατάει κι άλλα όπλα στα χέρια της. Αφού του ανακοινώνει ότι έχει τρεις γιους από το «παρελθόν» της, που μεγαλώνουν με τα χρήματά του, τού αποκαλύπτει ότι ο ένας από αυτούς είναι και δικός του. Ωστόσο, ο Ντομένικο, λίγο πριν το μυστήριο, ζητάει από τη Φιλουμένα να του αποκαλύψει ποιος από τους τρεις είναι ο γιος του, εκβιάζοντάς τη με ματαίωση του γάμου. Μη θέλοντας να ξεχωρίσει τα παιδιά της, του αποκρύπτει την αλήθεια, με αποτέλεσμα εκείνος να είναι αντιμέτωπος με μια δύσκολη απόφαση...

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Ελένη Ράντου, η οποία έχει αναλάβει τη μετάφραση και τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου, αλλά και τον Άλκη Κούρκουλο. Παίζουν επίσης : Ντίνα Αβαγιανού, Νικόλας Αγγελής, Εύα Βάρσου, Μελέτης Γεωργιάδης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Θύμιος Κούκιος, Μαρία Κωνσταντάκη, Νικόλας Μακρής, Λήδα Μανιατάκου, Σταύρος Μερμήγκης, Γιάννης Στόλλας, Θοδωρής Φραντζέσκος. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Ντένυ Βαχλιώτη.

Η πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται στα μέσα Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή του Κτιρίου Τσίλλερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΣΠΙΣΗΣ:

Ηθοποιοί και τραγουδιστές στο δρόμο για τη "Σχεδία" (ΦΩΤΟ)

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι απέκτησε το δικό του τραγούδι

Η Ελευσίνα υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Όταν η ψυχή αρρωσταίνει το σώμα

Μαθητές στον Πειραιά διαβάζουν ερωτικά ποιήματα

Τα 12 θρυλικά βιβλία που "έθαψαν" οι κριτικοί μόλις κυκλοφόρησαν

Ο Πατάκης έστειλε επιστολή στον Τσίπρα για την ενιαία τιμή βιβλίου

Keywords
Αναζητήσεις
φιλουμενα μαρτουρανο εθνικο, φιλουμενα μαρτουρανο ραντου
Τυχαία Θέματα