Πυροβολισμοί στο δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης

Πυροβολισμοί ακούγονται από το κτήριο στην Κωνσταντινούπολη όπου ομάδα ακραίων αριστερών κρατά όμηρο εισαγγελέα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως μεταδίδει το Reuters, από το κτήριο βγαίνουν καπνοί ενώ ένα ασθενοφόρο έσπευσε στην πίσω πόρτα του κτηρίου και αμέσως ακούστηκαν σειρήνες.

Νωρίτερα, τα μέλη της ακροαριστερής ομάδας είχαν δημοσιοποιήσει φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ο εισαγγελέας με ένα όπλο στο κεφάλι, ενώ απειλούσαν να τον σκοτώσουν

αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Τούρκο εισαγγελέα κρατούν όμηρο μέλη ακροαριστερής οργάνωσης μέσα σε κτήριο δικαστηρίων στην Κωνσταντινούπολη.
Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν ήδη εισέλθει στο κτήριο, με την ομηρία να λαμβάνει χώρα στον έκτο όροφο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, πρόκειται για μέλη του Επαναστατικού Κόμματος - Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C) και ο εισαγγελέας ονομάζεται Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.

Ο τελευταίος είναι ο δικαστικός ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα