Ψυχροπολεμικό κλίμα στην Κριμαία - Στέλνει στρατό ο Πούτιν

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το θρίλερ που εκτυλίσσεται στη χερσόνησο της Κριμαίας στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) να εγκρίνει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή τη στιγμή που στο τέλος του μήνα θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την παραχώρηση μεγαλύτερης αυτονομίας στην περιοχή.

Στις 30 Μαρτίου θα γίνει το δημοψήφισμα

για την παραχώρηση μεγαλύτερης αυτονομίας στην Κριμαία. Ήταν να γίνει στις 25 Μαίου αλλά επισπεύδεται.

Στον στρατιωτικό τομέα οι επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή εξελίσσονται βάσει σχεδίου, αφού οι φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας και ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας συμφώνησαν να αναλάβουν από κοινού τη φύλαξη σημαντικών κτιρίων στη χερσόνησο, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA ενώ ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ είχε ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη αναλάβει τη φύλαξη ορισμένων κτιρίων της περιοχής.

Την ίδια ώρα οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να καταλαμβάνουν ανεμπόδιστες στρατηγικά σημεία εδραιώνοντας την παρουσία τους και συγχρόνως φτιάχνοντας ένα στάτους κβο στην περιοχή.

Έχουν θέσει ήδη υπό τον έλεγχό τους ακόμα ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Κριμαίας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.

Το αεροδρόμιο αυτό, στην πόλη Κιρόφσκογε, χρησιμοποιείται κυρίως από στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Ουκρανική στρατιωτική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν συγχρόνως να καταλάβουν μια βάση αντιαεροπορικών πυραύλων στην Κριμαία. Σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή, περίπου 20 Ρώσοι στρατιώτες έχουν μπει στη βάση, στη δυτική Κριμαία. Το πρακτορείο δεν έκανε καμία αναφορά σε συγκρούσεις ή θύματα, παρά μόνο ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Ένοπλοι άνδρες έχουν θέσει επίσης καταλάβει το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη ενώ ελέγχουν επίσης το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς αεροδρομίου της Συμφερόπολης, ο εναέριος χώρος της Κριμαίας έχει κλείσει και προς το παρόν δεν εκτελείται καμία πτήση. "Λόγω των περιορισμών στη χρήση του εναέριου χώρου, το αεροδρόμιο προσωρινά δεν δέχεται πτήσεις", αναφέρεται στη γραπτή ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα