Ψήφισαν αποχή διαρκείας οι δικηγόροι

Το δικηγορικό πανελλαδικό δημοψήφισμα έδειξε ότι ο δικηγορικός κόσμος είναι αντίθετος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το λόγο αυτό οι δικηγόροι αποφάσισαν να κατέλθουν σε αποχή διαρκείας. Χθες και σήμερα διεξήχθη πανελλαδικό δημοψήφισμα

στους 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Πανελλαδικά στις κάλπες κλήθηκαν 41.710 δικηγόροι. Μόνο στον πρώτο Δικηγορικό Σύλλογο της Χώρας, αυτό των Αθηνών, οι δικηγόροι που είχαν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται στους 21.615.

Μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τους δεν διεξήχθη δημοψήφισμα στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αιγίου, Άρτας και Μεσολογγίου. Πάντως, η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται τόσο στην Αθήνα όσο και στις άλλες πόλεις.

Ειδικότερα, μετά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα πανελλαδικά από τους 41.680 δικηγόρους των 60 Δικηγορικών Συλλόγων

ΨΗΦΙΣΑΝ 21.511
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 51.61%
ΕΓΚΥΡΑ 19.011
ΑΚΥΡΑ 135
ΛΕΥΚΑ 123

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, μετά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, επί των 21.615 εγγεγραμμένων που έχουν δικαίωμα ψήφου

ΕΨΗΦΙΣΑΝ 9.586
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 44,35%
ΕΓΚΥΡΑ 8.044
ΑΚΥΡΑ 78
ΛΕΥΚΑ 54

Μέτα τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μεθαύριο Παρασκευή συνέρχεται στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του δικηγορικού σώματος. Εκ των πραγμάτων οι δικηγόροι κατέρχονται σε απόχη διαρκείας, ενώ θα καθορίσουν και τις άλλες κινητοποιήσεις και διεργασίες που θα πραγματοποιήσουν.

Τέλος, πρέπει να διευκρινιστεί, ότι οι δικηγόροι είναι ήδη σε αποχή μέχρι μεθαύριο, εκτός των δικηγόρων της Αθήνας που αύριο και μεθαύριο δεν απέχουν των καθηκόντων τους και όλες οι δικές θα διεξαχθούν κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα