Πρωτοφανής αριθμός προκλήσεων από τους Τούρκους στο Αιγαίο

Χαμός έγινε σήμερα από τους Τούρκους στο Αιγαίο, οι οποίοι με αφορμή εκπαιδευτική τους δραστηριότητα, προέβησαν σε αλλεπάλληλες παραβιάσεις και παραβάσεις, καθώς επίσης και μία υπέρπτηση πάνω από ελληνικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις σχηματισμοί, των τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών έκαστος, συνολικώς 16 μαχητικά, καθώς και άλλα έξι μεμονωμένα από τα οποία το ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και πέντε οργανικά ελικόπτερα φεγατών του Τουρκικού Στόλου, συνολικώς 22 αεροσκάφη,

από τα οποία τα οκτώ ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 12 παραβάσεις και 49 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν συμφώνως με τους διεθνείς κανόνες κατά παγία πρακτική από τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης. Στη διάρκεια αυτών σημειώθηκαν τρεις εμπλοκές με τουρκικά μαχητικά, προτού αυτά επιστρέψουν στο δικό τους ενάεριο χώρο.
Μία εκ των 49 παραβιάσεων ήταν υπέρπτηση πάνω από την νήσο Κίναρος που πραγματοποιήθηκε από ζεύγος αεροσκαφών ενός εκ των ανωτέρω σχηματισμών.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα