Προσωρινή βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Υποχωρεί σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας για να επανέλθει από την Τρίτη 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Συγκεκριμένα, ο καιρός το Σάββατο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται ασθενείς βροχές ή χιονόνερο με σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και γρήγορα από τα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν

παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, ωστόσο στα ηπειρωτικά της χώρας αναμένεται παγετός.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 3/12/2015

Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια το πρωί νεφώσεις, βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά της βόρειας Κρήτης που βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: στα βόρεια από 2 έως 8 και στα νοτιά από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στα βόρεια του νομού θα είναι από -2 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από -03 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Κυριακή 4/12/2015

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, με βροχές, αρχικά στα Δυτικά και τη Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και τα παραθαλάσσια και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι μικρής διάρκειας, μετά το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς 6 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Δευτέρα 5/12/2015

Τη Δευτέρα, παραμονή Θεοφανίων, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρες καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές με γρήγορη βελτίωση στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ ο παγετός θα παραμείνει στα ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Τρίτη 6/12/2015

Την Τρίτη, ανήμερα των Θεοφανείων στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, με βελτίωση το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση με παγετό στα ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Τετάρτη 7/12/2015

Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Δείτε την πρόγνωση του καιροί της ΕΜΥ ως την Πέμπτη 8/12/2015

Keywords
Τυχαία Θέματα