Πρέσβεις ζητάνε ραντεβού από τον Καραμανλή

του Σταύρου Παπαντωνίου

Έντονος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει πλέον και εκτός Ελλάδας, για την πρωτοφανή και συνεχιζόμενη συρρίκνωση της ελληνικής κεντροδεξιάς. Η βαριά ήττα της 25ης Ιανουαρίου προκάλεσε αρχικά προβληματισμό στους κόλπους του ΕΛΚ, κάτι που όσο περνάει ο καιρός έχει αρχίσει να εντείνεται. Η παντοκρατορία στο εσωτερικό του Αλέξη Τσίπρα, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη

δημοσκοπική πτώση του κεντροδεξιού κόμματος, έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις , καθώς αντιλαμβάνονται πλέον και στο εξωτερικό, ότι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα υπάρχει έντονη ανισορροπία και έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης, ικανής να φθείρει τον νεαρό πρωθυπουργό.

Με το πλαίσιο αυτό να είναι σχεδόν διαμορφωμένο, ξένοι αξιωματούχοι το τελευταίο διάστημα ρίχνουν ξανά «γέφυρες», προς τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, του οποίου η δημοτικότητα, είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη στην εν Ελλάδι κεντροδεξιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα , υπάρχει σωρεία αιτημάτων από ξένες πρεσβείες για ένα ραντεβού με τον επί 12 χρόνια αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Ο Καραμανλής ωστόσο κρατάει ακόμα αποστάσεις και πολλά από αυτά δεν τα έχει κάνει δεκτά. Οι πληροφορίες από την Παναγή Κυριακού, λένε πως ο Κώστας Καραμανλής, έχοντας απόλυτη επίγνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, δεν θεωρεί πως πρέπει να γίνει οποιαδήποτε βιαστική κίνηση και το πρώτο που προέχει είναι να κλείσει την συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του το τελευταίο διάστημα , πρέπει να γίνει «άμεσα».

Τα συγκεκριμένα πάντως αιτήματα , είναι ενδεικτικά της ανησυχίας που υπάρχει πλέον σε όλα τα επίπεδα για την κατάσταση στην Ελλάδα, όχι μόνο για την οικονομική ασφυξία, αλλά και για την πολιτική κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα