Πρεμιέρα σήμερα για το "Άξιον Εστί" με τον Ρουβά

H μεγάλη στιγμή για τον Σάκη Ρουβά έφτασε! Σε λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Η συναυλία αρχίζει στις 21:00 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ο Σάκης Ρουβάς θα βρίσκεται στο ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ στο ρόλο του ψάλτη θα είναι ο βαρύτονος

Κώστας Ραφαηλίδης και στο ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετέχουν, επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile με μουσική διεύθυνση από τον Θεόδωρο Ορφανίδη.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο άκουσμα της είδησης ότι ο Σάκης Ρουβάς θα είναι εκείνος που θα ερμηνεύσει το «Αξιον Εστί», υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από καλλιτέχνες αλλά και από απλό κόσμο. Ανάμεσα σε αυτές κι εκείνες του Παντελή Θαλασσινού, που έγραψε στο facebook: «Μη παρακαλώωω σας μηηη...», και του Θάνου Μικρούτσικου που ευχήθηκε στον Σάκη Ρουβά «καλή επιτυχία». «Στο παρελθόν έχω παρεξηγηθεί, αλλά θεωρώ ότι η μουσική δεν είναι μία και ενιαία με καλά και κακά πράγματα. Θεωρώ ότι είναι διαφορετικά πράγματα. Ο Ρουβάς είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης ενός χώρου που δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μας χώρο, επομένως δεν μπορεί να είναι πειστικός, όσο καλός τραγουδιστής και να είναι. Αν όμως μας διαψεύσει, καλώς να ορίσει» έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημιουργός.

Keywords
Αναζητήσεις
ρουβας αξιον εστι τωρα
Τυχαία Θέματα