"Πράσινο" φως για συμφωνία από ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ: Στόχος να βοηθήσουμε την Ελλάδα

"Πράσινο" φως ανάβει πλέον από τους θεσμούς για συμφωνία με την Ελλάδα και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μετά την πρόοδο που διαπιστώθηκε στις συζητήσεις του Brussels Group και τις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

με την πολιτική ηγεσία Ευρώπης και ΔΝΤ.

ΕΚΤ , Κομισιόν και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία στο προσεχές Eurogroup. Οι δανειστές υπογραμμίζουν ότι "εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν απτή πρόοδο στις 11 Μαΐου", ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ μοιράζονται τον ίδιο στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Οι θεσμοί συνεχίζουν να εργάζονται στενά προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν απτή πρόοδο στις 11 Μαΐου."

Γερμανία

Η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η στάση της από την αρχή της κρίσης.

Ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε ακόμη ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της Καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν αντικαθιστούν τις συνομιλίες της Ελλάδας με τους θεσμούς και επανέλαβε ότι παραμένει σε ισχύ ο «οδικός χάρτης» που αποφασίστηκε κατά το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ αναμένονται οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν προκειμένου να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν έκανε λόγο για «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα