Που θέλουν να επενδύσουν τα funds στην Ελλάδα

Σχεδόν διπλάσιες, σε σχέση με πέρσι, ήταν οι συναντήσεις των εκπροσώπων 25 εισηγμένων με ξένα funds στο πλαίσιο του 3ου επενδυτικού φόρουμ στην Νέα Υόρκη, οι οποίες έφτασαν περίπου τις 600 –αριθμός ρεκόρ-από περίπου 360 πέρσι και 260 το 2012. Συμμετέχουν περίπου 120 αναλυτές μεγάλων οίκων του εξωτερικού εκπροσωπώντας περίπου 75 από τα πιο μεγάλα και γνωστά επενδυτικά «σπίτια».

Η ζήτηση των ξένων για τις ελληνικές επιχειρήσεις ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον ιδιαίτερα

αυξημένο, με τα αμερικανικά funds να πρωταγωνιστούν και φέτος, εστιάζοντας, κυρίως, στους κλάδους real estate, τουρισμό και ενέργεια. Θυμίζουμε ότι τα αμερικανικά funds ήταν εκείνα που πίστεψαν πρώτα στην Ελλάδα και στοιχημάτισαν στην Ελλάδα το 2012, σημειώνοντας το 2014 σημαντικά κέρδη. Μάλιστα, στο φόρουμ συμμετείχε ο Μάθιου Μάρεϊ, υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ και αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις με την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι ενδιαφέρθηκαν, φέτος, για τουρισμό και ενέργεια, ο τραπεζικός κλάδος κυριάρχησε για ακόμα μία χρονιά. Στις συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων επικράτησε το βελτιωμένο κλίμα για το κλάδο, μετά τις επιτυχημένες αυξήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.moneypro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα