Που πληροφορήθηκε ο Αντιπτέραρχος (Ι) Τουρνάς την πτώση του F-16;

Στην τελετή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας στη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο ήταν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, και πιο συγκεκριμένα στη μικρή παραδοσιακή δεξίωση που σερβίρονταν στους επισήμους οι παραδοσιακοί λουκουμάδες και το κονιάκ, όταν χτύπησε το κινητό του.

Ο Αρχηγός ζήτησε συγνώμη και βγήκε έξω, μιλώντας στο κινητό του, οπότε και πληροφορήθηκε ότι το μαχητικό αεροσκάφος F-16D Block.52+ της 343 Μοίρας είχε πέσει

από μηχανική βλάβη στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως στα βόρεια της Γαύδου και ότι οι δύο πιλότοι το εγκατέλειψαν με επιτυχία.

Αμέσως πήγε να ξαναμπεί στη Λέσχη Αξιωματικών της Σχολής Πυροβολικού που ήταν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας και οι άλλοι Αρχηγοί των Κλάδων για να τους ενημερώσει, αλλά την ώρα εκείνοι όλοι οι προαναφερθέντες έβγαιναν έξω για να αποχαιρετήσουν τον υπουργό που θα αποχωρούσε. Οπότε εκεί, λίγο έξω από την είσοδο της Λέσχης, έγινε ένα σύντομο «μπριφάρισμα» του υπουργού για την κατάσταση και το πιο σημαντικό ότι οι δύο πιλότοι είχαν σωθεί και είχαν ανέβει στις φουσκωτές βάρκες τους ο καθένας, αναμένοντας την περισυλλογή τους.


Μάλλον και οι Αεροπόροι θα πρέπει να ανάψουν ένα κεράκι στην Αγία Βαρβάρα!

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνετρίβη F-16 στη Γαύδο

Keywords
Τυχαία Θέματα