Πως καθιερώθηκε το "ΟΚ" ;

Σύμφωνα με καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Άλεν Γουόκερ Ριντ τα αρχικά «OK» σημαίνουν «oll korrect», που είναι η ανορθόγραφη διατύπωση της έκφρασης «all correct». Στα ελληνικά, η έκφραση μεταφράζεται ως «όλα καλώς» ή «όλα σωστά».

Το καλοκαίρι του 1838 στη Βοστόνη, εφημερίδες άρχισαν να χρησιμοποιούν χιουμοριστικές συντομογραφίες, που προέρχονταν από ανορθόγραφες εκφράσεις. Έτσι η συντομογραφία ΟW ήταν το «oll wright», δηλαδή το ανορθόγραφο «all right», που σημαίνει,

«όλα εντάξει».

Η έκφραση «no use», που σημαίνει «δεν ωφελεί», γραφόταν «know yuse» ή ΚΥ. To «no go», δηλαδή «δεν προχωράει», έγινε «know go» ή KG. Tο «enough said», που σημαίνει «αρκετά είπαμε», γράφτηκε «nuff said» και η σε συντομογραφία, NS. Μάρτιν Βαν Μπιούρεν Ο κόσμος διασκέδαζε με τις ανορθόγραφες συντομογραφίες, αλλά οι περισσότερες ξεχάστηκαν μετά από λίγο καιρό.Το ΟΚ δεν ήταν μία από αυτές. Ήταν πολύ εύχρηστο και μέσα σε ένα χρόνο, άρχισε να χρησιμοποιείται κανονικά στην ομιλία. Η χρήση του καθιερώθηκε το 1840, όταν ιδρύθηκε ο πολιτικός σύλλογος «ΟΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Video - ντοκουμέντο από τη δολοφονία του φρουρού στον Καναδά

Προβατίνα γέννησε αρνί με... δύο κεφάλια

Βρέθηκε το φάρμακο για τον καρκίνο;

Έφαγε, ήπιε και περίμενε τον Ιησού να πληρώσει το λογαριασμό!

Έτοιμος ο ορός με αντισώματα για τον Έμπολα

Ασθενοφόρα Lotus αγόρασαν στο Ντουμπάι! (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η... σύγχρονη "Ωραία Κοιμωμένη" (VIDEO)

Toυλάχιστον πέντε Βρετανοί την εβδομάδα εντάσσονται στους τζιχαντιστές

Απίστευτο! Μετατρέπουν τις στάχτες νεκρών σε διαμάντια!

Keywords
Τυχαία Θέματα