Πώς ερμηνεύουν τα ξένα ΜΜΕ τις προγραμματικές δηλώσεις

Τεράστιο παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική ζωή. Λίγο μετά το τέλος της παρουσίασης των προγραμματικών δηλώσεων από τον Αλέξη Τσίπρα ήρθαν και τα πρώτα δημοσιεύματα που σχολιάζουν τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού.

Χαρακτηριστικά κάποια από αυτά:

Reuters: o Tσίπρας μόλις συγκρούστηκε δραστικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Ο νέος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος

να ζητήσει παράταση του μνημονίου, θέτοντας ουσιαστικά τον εαυτό του σε μια μεγάλη τροχιά σύγκρουσης με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στο Eurogroup της Πέμπτης» σημειώνει το Reuters

Guardian: O Τσίπρας βάζει ως προτεραιότητα τους ανέργους αντί για τις πιστωτές

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε τις προγραμματικές του ανακοινώσεις σε ένα θαρραλέο διάγγελμα που έθεσε ως προτεραιότητα τους ανέργους και τους φτωχούς πάνω από τους διεθνείς πιστωτές που έχουν δανείσει τη χώρα πάνω από 300 δις δολάρια», σημειώνει η ανταποκρίτρια της Guardian, Helena Smith και προσθέτει «Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση είναι ελάχιστα σε σχέση με το πόσο μεγάλες είναι οι πιστωτικές υποχρεώσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 25 δις δολάρια φέτος. Κάποιοι παρατηρητές πιστεύουν ότι αυτό θα διώξει την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη»

France 24: H Ελλάδα δεν θέλει παράταση αλλά πρόγραμμα-γέφυρα. Ο Τσίπρας ξανανοίγει την ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα