"Πόρτα" στους προφυλακισμένους της ΧΑ

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα των βουλευτών της ΧΑ, Νίκου Λαγού και Χρήστου Παππά, οι οποίοι βρίσκονται στον Κορυδαλλό, να παραστούν σε αυριανή συνεδρίαση στη Βουλή, όπου θα αποφασιστεί η άρση της ασυλίας έξι βουλευτών του κόμματός τους.

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για "πλήρη κατάρρευση του δημοκρατικού προσωπείου του συνταγματικού τόξου", αφού "δεν επιτρέπει στους βουλευτές να ασκήσουν τα βουλευτικά τους καθήκοντα.

"Το άιτημά τους δεν έγινε δεκτό και κατά συνέπεια στην αυριανή ψηφοφορία το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν νόθευσης της βούλησης του Σώματος και θα έχει χαρακτήρα πλασματικό. Όπως είναι γνωστό οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν χάνουν τα σχετικά δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα το άρθρο 70Α που προβλέπει το δικαίωμα επιστολικής ψήφου σε βουλευτές, θα έπρεπε να τύχει αναλογικής εφαρμογής στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η ουσία της διάταξης βρίσκεται στην αδυναμία φυσικής παρουσίας του βουλευτή στη συνεδρίαση. Προφανώς, εν όψει και του επερχόμενου μνημονίου, οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στο καθεστώς και έπρεπε να εξαφανιστούν", τονίζει ακόμη η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα