Πολύδωρας: «Χειρότερη κι από τον Ιμπραήμ πασά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή »

Νέο ευρωσκεπτικιστικό χτύπημα επεφύλασσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος λίγο καιρό μετά την έκδοση του βιβλίο του υπό τον τίτλο «Ποια Ευρώπη;» σήμερα εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την πολιτική της για εκρίζωση αμπελώνων. « Η πολιτική της ΕΕ για το ξερίζωμα των αμπελώνων, άνευ αδείας φυτευθέντων, υπερβαίνει κάθε αποικιακό προηγούμενο ή και κατακτητικό τέτοιο. Ούτε

ο Ιμπραήμ δεν κατέσκαπτε ή ξερίζωνε τα αμπέλια. Ούτε τα κατέκαιε. Το τελευταίο διότι τα αμπέλια είναι πυρίμαχα, διό και αποτελούν πολύτιμες αντιπυρικές ζώνες» αναφέρει ο Μπάιρον σε ερώτησή του στη Βουλή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αφορμή για όλα αυτά Ευρωπαϊκός Κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται και θεωρούνται παράνομες οι άνευ αδείας φυτεύσεις αμπελιών στη χώρα μας, από 31-8-1998 έως και τις 15-12-2015.

«Οι περίπου 8.500 αμπελουργοί αυτής της κατηγορίας, δηλαδή φυτεύσαντες άνευ αδείας, ενώ ουδείς αρμόδιος τους είχε ειδοποιήσει σχετικά με την ύπαρξη του απαγορευτικού κανονισμού και μολονότι δεν έλαβαν καμμιάς μορφής επιδότηση ή ενίσχυση για το νεοφυές αμπέλι τους από οπουδήποτε, οδηγούνται σε αναγκαστική «αυτοκαταστροφή» της περιουσίας τους. Του «συμβόλου» και αποκτήματος του επιμελέστατου και ποιοτικότατου αγρότη τ.ε. του αμπελουργού» αναφέρει ο κ. Πολύδωρας και ερωτά το Υπουργείο τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να προστατεύσει τους αμπελουργούς.

Υ.Γ Ως γνήσιος λόγιος πάντως ο Βύρων άρχισε το κείμενο της ερώτησης με Καβάφη:

«.Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·

η κατοχή σας είν' επισφαλής.

.Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,

κι από την άλληνα την συναφή,

κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·

είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τί να γίνει;

σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.»

«Με αυτούς τους στίχους ο Κ. Καβάφης στο ποίημά του «Εν μεγάλη Ελληνική Αποικία, 200 π.Χ.», σαρκάζει προφητικά και αποτυπώνει ανάγλυφα την αιώνια αποικιοκρατική συμπεριφορά» έγραψε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα